Pericol! "Ploaia îngheţată" transformă totul în sticlă

Ultima actualizare:

    Mașinile vor fi acoperite cu un strat gros de gheață
Mașinile vor fi acoperite cu un strat gros de gheață

Nisoarea și gerul crunt au trecut, dar se abate peste noi ”ploaia înghețată”. În Banat, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, totul se va transforma într-un tărâm de cleștar, inclusiv mașinile, care se vor acoperi cu o pojghiță groasă de gheață.

Fenomenul meteo "freezing rain"are loc rar și se produce atunci când picăturile de ploaie suprarăcite îngheaţă instantaneu când ating pământul sau alte obiecte, iar temperaturile la sol sunt pozitive.

”Este un fenomen care se manifestă deja în sud-vestul țării și vom avea parte de el și în noaptea ce urmează, dar și în noaptea de sâmbătă spre duminică”, ne-a precizat Teodora Cumpănașu, meteorologul de serviciu de la ANM.

Asta se traduce prin autoturisme ”poleite” cu gheață și șosele transformate în patinoare. În plus, copacii, dar cablurile de electricitate vor îngjeța instantaneu și e posbil ca sub greutatea gheții să se rupă.

Așa că aveți mare grijă dacă plecați la drum cu mașina! ”Acolo unde s-a dat deja cu soluții antiderapante e posibil să nu se mai producă poleiul. Temperaturile sunt în continuă creștere. Spre exemplu, în zonele montane vor fi între minus 2 și minus 5 grade Celsius ziua și până la minus 10 grade pe timpul nopții”, a mai precizat Cumpănașu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kovacs jpg
image
image
image
image
image
image
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net