Percheziţii DNA la Spitalul Floreasca şi la locuinţa medicului Mircea Beuran

mircea_beuran_1.jpg

mircea beuran audieri
Dr. Mircea Beuran urmează să fie adus la DNA
foto: Octav Ganea/ Inquam

Procurorii DNA au făcut percheziţii joi dimineață la Spitalul Floreasca, la locuinţa medicului Mircea Beuran și la Facultatea de Medicină, într-un dosar vizând infracţiuni de corupţie comise în 2018. Chirurgul a ajuns și el în urmă cu puțin timp lasediul Direcției Naționale Anticorupție pentru audieri.

”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite pe parcursul anului 2018. În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, sunt efectuate percheziţii domiciliare la două adrese situate în municipiul Bucureşti, dintre care una la sediul unei instituţii publice”, a transmis DNA.

Percheiţiile au loc la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi la locuinţa medicului Mircea Beuran, au declarat surse din unitatea medicală.

Mircea Beuran, demis din funcţia de şef al secţiei de chirurgie 

Mircea Beuran, şeful secţiei de chirurgie din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca, a fost demis, la finele anului 2019, în urma scandalului monstru în care a fost implicată, recent, unitatea spitalicească. Este vorba despre decesul unei paciente care a luat foc pe masa de operaţie. Mircea Beuran a precizat în neumărate rânduri că este nevinovat. El a declarat că nu se afla în blocul operator atunci când pacienta care urma să suporte o intervenţie chirurgicală a fost incendiată. Cu toate acestea, el a fost tras la răspundere şi demis din funcţie.

Ministerul Sănătăţii a anunţat concluziile anchetei efectuate în cadrul spitalului. Potrivit anchetatorilor, teribilul accident s-a produs din cauza unei erori umane. Mai exact, chirurgul care a operat pacienta a folosit pentru dezinfectarea tegumentelor şi a câmpurilor chirurgicale textile un biocid care conţinea un grad foarte mare de alcool. Incendiul a izbucnit în momentul în care medicul a pus în funcţiune un electro-bistriu. Potrivit instrucţiunilor, era interzis ca electrocauterul să fie folosit împreuncă cu dezinfectantul respectiv.

 

Citește și:

 

Cine este medicul Mircea Beuran. Ce vedete i-au trecut pe «sub bisturiu»

Medicul Beuran, despre pacienta arsă: «Poporul trebuie să înţeleagă care e adevărul»

 

Loading...

Citește și

  • spitalul floreasca exterior

    Au început audierile în cazul care a aruncat Spitalul Floreasca în mijlocul unui scandal de proporţii. Asistentele, brancardierii şi anestezistul care au avut legătură cu femeia arsă pe masa de operaţie vor fi primii audiaţi de procurori. Chirurgul Mircea Beuran a fost lăsat la coada listei audierilor, pentru că anchetatorii vor să aibă toate detaliile intervenţiei înainte să îl ia la întrebări.

  • medici majorare salarii 2018 lege

    Detalii incredibile ies la iveală în ancheta de la Spitalul Floreasca în cazul pacientei arse pe masa de operaţie . Femeia în vârstă de 66 de ani ar fi fost dezinfectată cu soluţie de mâini. Corpul de control al ministrului Sănătății a fost trimis duminică dimineaţă la spital pentru a face cercetări.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
2
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1