Pentru a ieşi Ponta președinte au inaugurat autostrada mai repede?

autostrada-rus.jpg

14 noiembrie 2014. Autostrada s-a inaugurat cu fast de Ioan Rus, deşi se ştia de problemele ascunse sub asfalt
Fotografii: Mediafax/ CNADNR

Au construit Autostrada Orăştie-Sibiu în bătaie de joc! În 14 noiembrie 2014, şoseaua de viteză era inaugurată cu mare fast de ministrul Transporturilor de pe atunci, Ioan Rus, şi directorul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), Narcis Neaga, pe repede înainte. Peste doar două zile urma să fie cel de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, iar Victor Ponta era favorit.

După fix opt luni, pământul a luat-o la vale, iar asfaltul s-a surpat, pe o porţiune de 300 de metri, din cei  de 22 km, cât măsoară tronsonul. Acum o lună, autostrada a fost închisă, iar după ce au început săpăturile, muncitorii au descoperit că au construit totul pe apă. Este vorba de o zonă cu apă şi argilă la opt metri sub asfalt, iar fără consolidarea terenului, şoseaua a alunecat. Maşinile puteau să se prăbuşească oricând şi am fi asistat la o tragedie.

CNADNR susţine că firma italiană Salini Impregilio, care a fost şi proiectant, şi constructor, ştia de problemă şi cere acum să refacă de la zero cei 300 de metri pe banii lor. Italienii dau vina pe autorităţile române care spun ei, i-au obligat să finalizeze totul până în 15 noiembrie 2014, cu o zi înaintea alegerilor, deşi le-a informat că mai întâi trebuie nivelate dealurile din jur şi drenată apa din sol şi abia apoi turnat asfaltul.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a fost joi la faţa locului, unde s-a demolat totul, iar luni se va întâlni cu proiectantul autostrăzii. 

autostrada-acum.jpg

15 noiembrie 2015. 300 m din autostradă au fost demolaţi, iar ministrul Transporturilor a fost să verifice
Loading...