Pelerinii, întâmpinaţi cu covoare anti-pestă porcină

Ultima actualizare:

    Toate vehiculele vor trece cu  pneurile peste dezinfectorul rutier
Toate vehiculele vor trece cu pneurile peste dezinfectorul rutier

De joi începe pelerinajul religios la moaştele Sfintei Parascheva, iar credincioşi din toate colţurile ţării au început deja să sosească la Iaşi. În mai multe comune de la intrarea în judeţul Iaşi au fost aşezate, pe şosea, covoraşe împotriva pestei porcine africane.

„În regim de urgenţă au fost amplasate dezinfectoare rutiere. Avem câte unul în localitatea Mirceşti şi în satul Coropceni, la intrarea dinspre Vaslui şi dinspre Roman. Am mai amplasat dezinfectatoare în Bivolari şi Scânteia. Cei de la Drumuri Judeţene şi de la Drumuri Naţionale vor pune balize”, anunţă Gabriel Ciobanu, şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi.

Autorităţile locale au impus mai multe restricţii. Astfel, “se interzice oferirea către pelerini a unor pachete cu mâncare de către persoane fizice sau juridice care nu prezintă autorizaţie sanitar-veterinară“, explică Sebastian Buraga, de la Primăria Iaşi. Astăzi (nr. joi) vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană moaştele Cuvioasei, care vor fi aşezate pe un baldachin de flori. De la Muntele Sinai vor fi aduse şi moaştele Sfintei Ecaterina, scrie adevarul.ro. Mâine, de la ora 19.00 la ora 20.30 va avea loc Pelerinajul „Calea Sfinţilor“, iar Sfânta Liturghie de Hramul Sfintei Parascheva va fi oficiată duminică, pe podiumul din Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net