Pelerinii, întâmpinaţi cu covoare anti-pestă porcină

10-covor-pe-sosea.jpg

Toate vehiculele vor trece cu pneurile peste dezinfectorul rutier

De joi începe pelerinajul religios la moaştele Sfintei Parascheva, iar credincioşi din toate colţurile ţării au început deja să sosească la Iaşi. În mai multe comune de la intrarea în judeţul Iaşi au fost aşezate, pe şosea, covoraşe împotriva pestei porcine africane.

„În regim de urgenţă au fost amplasate dezinfectoare rutiere. Avem câte unul în localitatea Mirceşti şi în satul Coropceni, la intrarea dinspre Vaslui şi dinspre Roman. Am mai amplasat dezinfectatoare în Bivolari şi Scânteia. Cei de la Drumuri Judeţene şi de la Drumuri Naţionale vor pune balize”, anunţă Gabriel Ciobanu, şeful Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi.

Autorităţile locale au impus mai multe restricţii. Astfel, “se interzice oferirea către pelerini a unor pachete cu mâncare de către persoane fizice sau juridice care nu prezintă autorizaţie sanitar-veterinară“, explică Sebastian Buraga, de la Primăria Iaşi. Astăzi (nr. joi) vor fi scoase din Catedrala Mitropolitană moaştele Cuvioasei, care vor fi aşezate pe un baldachin de flori. De la Muntele Sinai vor fi aduse şi moaştele Sfintei Ecaterina, scrie adevarul.ro. Mâine, de la ora 19.00 la ora 20.30 va avea loc Pelerinajul „Calea Sfinţilor“, iar Sfânta Liturghie de Hramul Sfintei Parascheva va fi oficiată duminică, pe podiumul din Bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt.

Loading...