Pelerinajul de Sfântul Dumitru de la Patriarhie va avea loc între 25 și 27 octombrie doar cu bucureșteni

pelerini-sf-parascheva-4.jpeg

Așa s-a desfășurat pelerinajul de la Iași de sărbătoarea Sf Parascheva
Credincioșii vor aștepta pe un singur rând să atingă moaștele scoase de Patriarhie cu ocazia Sf Dumitru
Foto: vremeanoua.ro
Citeste tot despre: 

Comandamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Guvernului României a luat decizia să permită organizarea pelerinajului de Sfântul Dumitru în Capitală. Pelerinajul va avea loc între zilele de 25 și 27 octombrie, la eveniment accesul fiind permis doar persoanelor cu reședința în București.

Credincioşii ortodocşi îl sărbătoresc pe Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir pe 26 octombrie, iar pe 27 octombrie pe Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştilor. Este cel mai mare pelerinaj organizat anual în București. Între reprezentanții Patriarhiei, cei ai Jandarmeriei și ai autorităților locale a fost încheiat joi un protocol semnat potrivit Mediafax de Gabriela Firea în calitate de primar general al Capitalei.

 

Regulile pelerinajului de Sfântul Dumitru

 

Evenimentul se va desfășura în mod asemănător cu cel de la Iași, de la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva, unde jandarmii au fost prezenți și au cerut documentele de identitate ale celor care își doreau să participe la pelerinaj.

-Credincioșii vor sta la un singur rând, acolo unde vor păstra distanța de 1,5 m.

-La slujbe vor participa simultan doar un număr de 200 de persoane care vor fi așezate pe scaune amplasate în aer liber la o distanță de 1,5 m

-Nu vor avea acces alți enoriași decât cei cu buletin de București

-Pe stâlpi vor fi montate anunțuri și indicatoare cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare

 

Programul pelerinajului de Sfântul Dumitru de la București

 

-Duminică, 25 octombrie, la ora 07.00, Sfintele Moaşte ale Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor vor fi scoase din Catedrala Patriarhală şi aşezate în baldachinul de pe Colina Bucuriei alături de moaştele Sfântului Stelian – Ocrotitorul copiilor, ale Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena şi ale Sfântului Nectarie. Între orele 9.00-12.30, va fi oficiată Sfânta Liturghie la Altarul de vară din incinta Catedralei Patriarhale.

-Luni, 26 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, de la ora 09.30, se va săvârşi Sfânta Liturghie la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală.

-Marţi, 27 octombrie, la sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, Ocrotitorul Bucureştilor, începând cu ora 09.00, la Altarul de vară de lângă Catedrala Patriarhală va fi săvârşită Sfânta Liturghie arhierească de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu cei 3 episcopi vicari din Bucureşti, câţiva preoţi şi diaconi.

-Pentru asigurarea respectării normelor sanitare cu privire la distanţarea fizică de 1,5 m, la slujbele oficiate în perioada 25 - 27 octombrie la Altarul de vară de pe Colina Bucuriei vor putea participa maxim 200 de persoane. Reintroducerea Sfintelor Moaşte în Catedrala Patriarhală se va face la sfârşitul zilei de 27 octombrie, după închinarea ultimului credincios.

 

Citiți și

 

Începe pelerinajul la Sfânta Parascheva. 7 reguli care vă ţin departe de spital

 

Nelu Tătaru, mesaj pentru protestatarii de la moaștele Sf. Parascheva: "Nu adaptăm pandemia la pelerinaj!"

Loading...

Citește și

  • Ca în fiecare an, la 27 octombrie, Biserica Ortodoxă Română îl sărbătoreşte pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, ocrotitorul Bucureştiului, ale cărui moaşte se află în Catedrala Patriarhală.

  • Mai sunt câteva zile iar la Iaşi începe pelerinajul la Moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva. Este un prilej de bucurie pentru creştinii ortodocşi din România. Însă, având în vedere numeroasele incidente petrecute în anii trecuţi, când mai mulţi pelerini au ajuns la urgențe în stare gravă, medicii recomandă respectarea normelor de igienă şi o hidratare corespunzătoare. Sunt doar câteva reguli pe care, dacă le respectați, nu ajungeți la spital.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1