Păzeşte bariera ca să nu se blocheze traficul

Ultima actualizare:

    Gheorghe Ilie  supraveghează cu  atenţie barierele
Gheorghe Ilie supraveghează cu atenţie barierele

Păzeşte bariera de la Petricani câte 12 ore zi! Asta face de marţi Gheorghe Ilie, angajat la CFR. Motivul? Şoferii se grăbesc ca să nu aştepte trenul şi trec pe sub barierele care se lasă. Acestea se blochează şi nu se mai ridică, astfel că traficul în zonă rămâne paralizat ore-n şir.

O barieră în mijlocul oraşului. Asta a devenit de vreo zece ani încoace cumpăna aflată pe Şos. Petricani, de când Capitala s-a prelungit practic în Ilfov. Strada este una dintre cele mai aglomerate din Bucureşti, pentru că e folosită de zecile de mii de oameni care muncesc în zona de birouri a Piperei, dar şi de către cei care locuiesc în Voluntari. Aşa se face că ori de câte ori trece trenul şi se pune bariera, care uneori rămâne lăsată zeci de minute, traficul se transformă într-un coşmar.


    Trenul de călători  a trecut la scurt timp după ce  cumpenele au fost coborâte; Ieri au fost montate  dulapuri metalice pentru  CFR-iştii care păzesc bariera
Trenul de călători a trecut la scurt timp după ce cumpenele au fost coborâte; Ieri au fost montate dulapuri metalice pentru CFR-iştii care păzesc bariera

Disperaţi că vor aştepta cine ştie cât, şoferii dau tare chiar şi atunci când se lasă cumpenele, care de multe ori cad peste maşini. Odată talonate, acestea se blochează şi nu se mai ridică. Ceea ce se traduce în ore pierdute până când muncitorii reuşesc să remedieze situaţia, dar şi într-un trafic paralizat. Astfel că şefii de la CFR Infrastructură au trimis, începând de ieri, un om. Misiunea lui este să stea cu ochii pe barieră.

Se vor instala camere de supraveghere

”Trebuie să fiu atent ca şoferii să nu o mai lovească. Atunci când se pune mă aşez pe mijloc şi nu-i mai las să traverseze calea ferată”, ne-a explicat Gheorghe Ilie. Petrece aici câte 12 ore zilnic, de la ora 7.00 la 19.00. Tot el îi va salva şi pe conducătorii auto care stau în coadă şi ar putea rămâne prinşi între barierele lipite. ”Va fi pus semnalul, iar trenurile vor înainta mai încet până când maşinile trec de calea fereată. Suntem patru care ne ocupăm de întreţinerea barierelor şi vom face prin rotaţie. Este o chestie provizorie, pentru că se doreşte instalarea unor camere de supraveghere”, ne-a precizat bărbatul, angajat al CFR de 32 de ani. 

Nae Nicoale a murit sfârtecat

simeon stalpnicul png

În 2013, la bariera de la Petricani a avut loc un accident cumplit. Afaceristul Nae Nicoale, pe atunci în vârstă de 40 de ani, a fost zdrobit de tren.

simeon stalpnicul png

Cu aproape 100 de milioane de lei vechi la el, se grăbea să cumpere jucători pentru echipa de fotbal din Ştefăneşti, pe care o patrona. Era singur în maşina sa luxoasă şi circula pe Şos.Petricani, dinspre Pipera spre Bucureşti. Ajuns în apropierea trecerii de cale ferată, unde bariera era coborâtă şi deja se formase o coloană de maşini, omul a trecut printre bariere, moment în care a fost izbit de tren. Limuzina a fost târâtă câteva sute de metri, iar trupul său a fost aruncat afară, pe câmp. De atunci, barierele au fost schimbate şi nu se mai poate trece printre ele.

Maşinile stau bară la bară din cauza trenurilor 

simeon stalpnicul png

De problema barierei de la Petricani se ocupă chiar premierul Mihai Tudose. Acesta a dat ordin ca traficul feroviar să fie reglat în funcţie de cel urban, până când în zonă va fi construit un pasaj. ”Totuşi suntem o capitală europeană, nu trece trenul prin mijlocul ei!”, a declarat acesta.

Şi primarul general Gabriela Firea s-a arătat deranjat de faptul că totul se blochează atunci când trece trenul. ”Se vor lua măsuri pentru îmbunătăţirea mersului trenurilor, în special al celor marfare să nu se mai întâmple ca acum să se stea chiar şi o oră în aşteptare, deoarece trec de multe ori chiar şi câte trei marfare”, a punctat edilul.

Şi luni barierele au fost blocate din cauza unui şofer grăbit. Maşinile au aşteptat în coloană mai bine de o oră.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net