Patru bărbaţi aflaţi într-o ambarcaţiune care plutea în derivă în Marea Neagră, salvaţi de poliţiştii de frontieră

politia_de_frontiera.jpg

Patru bărbați au fost salvați de polițiști în Constanța
Foto Facebook Poliția de frontieră

Patru bărbaţi, cu vârste cuprinse între 32 şi 44 de ani, aflaţi într-o ambarcaţiune în derivă în Marea Neagră, au fost salvaţi, sâmbătă, de poliţiştii de frontieră şi aduşi la mal. Ei nu au avut nevoie de îngrijiri medicale. Ambarcaţiunea acestora a început să aibă probleme după ce motorul s-a stricat.

Conform reprezentanţilor Gărzii de Coastă, sâmbătă, Sistemul Integrat de Supraveghere Maritimă - SCOMAR a detectat o ambarcaţiune de agrement care se îndrepta spre marea teritorială a Bulgariei.

"Ulterior persoanele de la bord au comunicat că, deşi au remediat defecţiunea, nu pot manevra ambarcaţiunea din cauza condiţiilor hidrologice nefavorabile, sens în care Garda de Coastă a informat MRCC Constanţa, care a declanşat acţiunea de salvare a persoanelor. Astfel, s-a dispus efectuarea unei misiuni cu o navă din cadrul Grupului de Nave Mangalia, care a asigurat conducerea ambarcaţiunii în siguranţă în Portul Mangalia”, au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră au luat legătură cu persoanele aflate în ambarcaţiune, iar acestea au spus că barca pluteşte în derivă din cauza unor defecţiuni tehnice pe care încearcă să le remedieze.

Cele patru persoane - bărbaţi, cetăţeni români cu vârste cuprinse între 32 şi 44 de ani - nu au avut nevoie de asistenţă medicală. Ei au declarat că în timp ce desfăşurau activităţi de agrement, motorul ambarcaţiunii s-a defectat, iar din lipsa altor mijloace de propulsie şi din cauza condiţiilor hidrologice nefavorabile, nu se mai puteau întoarce la mal.

Aceasta activitate s-a desfăşurat prin cooperarea autorităţilor de frontieră din România şi Bulgaria, sub coordonarea Centrului Maritim de Coordonare Constanţa, potrivit news.ro.

Loading...