Patriarhul Daniel a pus ochii pe moaştele lui Arsenie Boca

daniel_1.jpg

Patriarhul Daniel

Cozile imense de la mormântul lui Arsenie Boca se vor muta la Bucureşti. Patriarhul Daniel are de gând să aducă moaştele Sfântului la Catedrala Neamului. Asta s-ar putea întâmpla la anul, când sunt preconizate primele slujbe în imensa biserică.

Un lăcaş pentru izbăvirea neamului. Aşa este numită de clerici Catedrala Mântuirii Neamului, cea mai mare biserică din câte au existat vreodată în ţara noastră. Şi cum un astfel de aşezământ are nevoie nu doar de poleială din aur ca să fie plin tot timpul, mai marii de la Patriarhie s-au gândit în fel şi chip cum să-i atragă pe credincioşi. Şi au găsit soluţia. Surse bisericeşti au dezvăluit pentru Click! faptul că iau în calcul varianta să-l dezgroape pe Arsenie Boca şi să-i aducă moaştele în Capitală, lângă Palatul Parlamentului. An de an, pe 28 noiembrie, atunci când se comemorează moartea „Sfântului Ardealului”, Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, este luată cu asalt.

Anul trecut, când s-au împlinit 26 de ani, peste 30.000 de oameni au venit să se roage la mormântul lui Arsenie Boca, despre care lumea întreagă a aflat că face minuni. Chiar şi în zile obişnuite, credincioşi de peste tot dau buluc să îngenuncheze la moaşte, iar când sunt sărbători religioase numărul lor depăşeşte 100.000. Pelerinii lasă la Prislop sume impresionante, calculate neoficial la multe milioane de euro, pentru că în zonă se fac bani din turism, din vânzarea obiectelor religioase, din pomelnice.

Click! spune

Catedrala Mântuirii Neamului va fi înaltă de 120 de metri, cât un bloc cu 30 de etaje, va avea 12 lifturi, restaurante, librării şi parcare subterană. Lucrările vor costa în final 400 de milioane de euro. Impresionanta construcţie ar trebui să fie gata în 2017. 5.000 de credincioşi vor putea participa  la slujbă.

loading...
Loading...

Citește și

 • arsenie boca

  Cu fiecare an, numărul celor care merg în pelerinaj la mormântul părintelui Arsenie Boca, la Mănăstirea Prislop, este impresionant!

 • arsenie boca

  Considerat Sfântul Ardealului, Părintele Arsenie Boca apare într-o fotografie, aşa cum puţini oameni şi-l imaginează. Imaginea face parte din arhiva Securităţii şi îl înfăţişează pe acesta în costum, cu pălărie şi ochelari de vedere.

 • catedrala

  Este cel mai impunător lăcaş de cult din România şi lucrările avansează pe zi ce trece. Edificiul proiectat să reziste la un cutremur de 8.5 grade pe scara Richter, amplasat pe Dealul Arsenaluluişi-a deschis porţile, ce-i drept virtual doar.

 • arsenie-boca

  Vestea că un portret al părintelui Arsenie Boca, păstrat într-o troiţă din localitatea Puşcaşi, ar fi lăcrimat cu ochiul stâng a făcut ca peste 2.000 de oameni să se adune la faţa locului, la începutul lunii mai, cu toții considerând că sunt martorii unei minuni. Câteva zile mai târziu, chipul celui recunoscut printre credincioşi drept Sfântul Ardealului a apărut în podeaua de ciment a casei unei femei din București.