Patriarhul Daniel, primul îndemn la vaccinare anti-COVID: "Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”

Ultima actualizare:

    Patriarhul Danielfoto: Sever Gheorghe / Click!
Patriarhul Danielfoto: Sever Gheorghe / Click!

Patriarhul Daniel a apreciat sâmbătă că este încurajatoare prezenţa credincioşilor la ceremonia coborârii Sfintei Lumini de la Ierusalim, amintind că anul trecut au participat doar clericii şi subliniind că relaxarea a fost posibilă datorită vaccinării unui mare procent din populaţia Israelului. Patriarhul a încurajat vaccinarea, anunţând că din 23 mai ar putea fi reluate pelerinajele la Locurile Sfinte pentur pelerini, ”de preferinţă pelerini vaccinaţi”.

„În Israel, ca urmare a vaccinării unui procent foarte mare din populaţie, s-au relaxat măsurile sau restricţiile impuse anul trecut”, a afirmat Patriarhul României.

„Este un pas spre o posibilă redeschidere a pelerinajelor”, a adăugat el. 

Totodată a anunţat că din 23 mai ar putea fi reluate pelerinajele la Locurile Sfinte.

”Începând cu 23 mai, sperăm şi noi să putem trimite din nou grupuri de pelerini, sigur, de preferinţă pelerini vaccinaţi, care să reia vizitele la Locurile Sfinte”, a subliniat patriarhul.

„Ne rugăm Preasfintei Treimi ca să ne învrednicească să ne bucurăm din nou de pelerinajele din Ţara Sfântă, dar şi aici, acasă, să fim mai aproape unii de alţii şi să putem să mulţumim mai mult lui Dumnezeu pentru darul vieţii şi pentru darul sănătăţii”, a  continuat Patriarhul Daniel

El a afirmat că ”ceastă molimă universală, ne-a arătat cât de mult depindem noi de darul vieţii şi al sănătăţii, care vin de la Dumnezeu, dar pe care noi trebuie să le protejăm şi să le cultivăm”.

Citește și:

Lumina Sfântă de la Ierusalim a ajuns, cu avionul, la Bucureşti

VIDEO. Lumina Sfântă s-a aprins la Sfântul Mormânt din Ierusalim. Miracolul din Sâmbăta Mare

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net