Paște 2020. Cât ne costă mielul de Paște. Au apărut prețurile oficiale

Ultima actualizare:

    Carnea de miel se va vinde pentru Paștele 2020 cu prețuri cuprinse între 24,99 și  29,99 lei/kg, dacă e vorba despre carcasăFoto: adevarul.ro
Carnea de miel se va vinde pentru Paștele 2020 cu prețuri cuprinse între 24,99 și 29,99 lei/kg, dacă e vorba despre carcasăFoto: adevarul.ro

Peste o săptămână și jumătate, pe 19 aprilie, creștinii ortodocși sărbătoresc Paștele 2020. Astfel că, așa cum spune tradiția, de pe masa de Sărbătoare, nu va lipsi carnea de miel. Iată cât va costa kilogramul!

3 milioane de miei. Cam atâția se vând an de an în preajma Paștelui. Chiar dacă animalele vor fi sacrificate acum doar în ferme, nu în batoare, ca de obicei, crescătorii spun că vom avea miei pe piață.

Potrivit datelor transmise oficial de Asociația Crescătorilor și Exportatorilor de Bovine Ovine și Porcine (ACEBOP), prețul kilogramului de miel în viu va fi în medie de 9-12 lei, iar carcasa se va vinde cu prețuri cuprinse între 24,99  și la 29,99 lei/kg, direct la ferme sau în marile magazine.

Prețurile sunt mai mari față de anul trecut. Mielul în viu s-a dat cu 10-11 lei/kg, iar carcasa 20-27 lei/kg.

Fermierii au de gând să facă programări, pe Facebook, pentru oamenii să nu se înghesuie și, astfel, să se păstreze distanța socială.

”Vindem miei rasa carabaşă la prețul de:15 lei/kg viu (16-40 kg), 25 lei/kg carcasă (10-23 kg)- dăm şi jumătate de miel. Mieii sunt fătați după 15 ianuarie şi au primit lucernă, porumb şi orz. Livrăm la domiciliu în Fitioneşti, Movilița, Panciu, Focşani sau pot fi preluați din fermă. Vom face şi o zi de livrări în Bucureşti, dar prețul mielului va fi 26 lei/kg pentru a acoperi costurile de transport. Pentru cantități mai mari negociem. Dacă ne recomanzi unui prieten şi el cumpără de la noi miel, ai 5% reducere. Ne gândim şi la o tombolă”, scrie pe Facebook fermierul Stelian Crancu, din satul Ciolănești, județul Vrancea. Iar astfel de anunțuri curg pe paginile de socializare.

Cei de la ACEBOP arată faptul că la nivelul Uniunii Europene, prețul mielului peste 13 kilograme a ajuns la 5,54 euro/kg greutate carcasă, o creștere de 9,2% față de luna martie.

Mielul sub 13 kilograme este mai scump -5,64 euro/kg carcasa, preț cu 7,5% mai mare decât luna trecută.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/paste-fara-miei

https://www.click.ro/news/national/scandal-pe-sacrificarea-mieilor-de-pasteii-vor-lega-cu-franghii-si-le-vor-taia

https://www.click.ro/utile/retete/drob-de-miel-reteta-lui-chef-catalin-scarlatescu

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net