Pașaportul, ultima fiță la mall. Drumul către străinătate trece pe la complexul comercial

Ultima actualizare:

    Printre magazine și restaurante se intră la pașapoarte Foto: Sever Gheorghe
Printre magazine și restaurante se intră la pașapoarte Foto: Sever Gheorghe

Zeci de bucureșteni au luat luni cu asalt de la primele ore ale dimineții noul sediu pentru eliberarea pașapoartelor deschis în mall-ul ParkLake. Este deschis la etajul 1, lângă o casierie a unei rețele de telefonie, printre magazine de haine și restaurante. Ministrul de Interne, Carmen Dan s-a mândrit că a ”sedus” administratorii complexului, care nu au cerut nici un ban pentru închirierea spațiului, ba chiar l-au amenajat gratis

”Funcţionăm aici în baza unui contract avantajos. Mall-ul ne-a pus la dispoziţie acest spaţiu, ne plătim utilităţile. Contractul este pe cinci ani cu posibilitate de prelungire. Nu aş putea să vă spun acum suma pe utilităti, dar gândiţi-vă că nu plătim chirie şi este un lucru important. Mai mult decât atât, ne-au înţeles şi ne-au ajutat şi în ceea ce priveşte amenajarea spaţiului şi mutarea celor două servicii”, a dezvăluit Carmen Dan.

Deschis la 8.30, de la primele minute spațiul s-a umplut de oameni, unii veniți de curiozitate, alții pentru că aflaseră deja de inaugurare și au vrut să profite. Mulți erau veniți cu copii, care deveneau nervoși pentru că nu exista o sală de așteptare, doar câteva scaune, total insuficiente.

”Este mai civilizat la mall decât unde era până acum, tocmai în Pipera. Este civilizat și asta ne convine” spune Iuliana Iancu, în timp ce încearcă să se dumirească prin înghesuială cum trebuie să procedeze. Venirea șefei de la Interne a făcut ca salariații de la pașapoarte să se calce pe picioare care să ajute mai mult cetățeanul, așa că s-au înghesuit câte doi la un ecran, incomodându-se unul pe altul. Trei inși au tăbărât deodată pe Ionuț Istrate, care doar se uita și nu zicea nimic. După ce a plecat demnitarul, tânărul a rămas cu ochii în soare, singur la coadă:”Scrie acolo foarte clar!”, l-a repezit un tip în costum, care se întrecea în explicații sofisticate de față cu ministra și a dispărut apoi, odată cu ea. În general lumea este mulțumită că există un spațiu civilizat, deși cam strâmt, într-un loc în care îți poți face și cumpărăturile. Principala nemulțumire este lipsa unei săli de așteptare, pentru că lumea se călca practic în picioare.

În ParkLake, programul de funcţionare este de la 8.30 la 16.30 zilnic, mai puţin ziua de miercuri, când programul este până la 18.30. Cetăţenii care au depus până în prezent cereri pentru eliberarea paşapoartelor la sediile vechi şi le vor putea ridica din punctul de lucru din ParkLake.


    Oamenii s-au așezat la coadă la pașapoarte de la primele ore ale dimineții
Oamenii s-au așezat la coadă la pașapoarte de la primele ore ale dimineții

Pentru regiunea Bucureşti-Ilfov se fac de luni, solicitări şi eliberări de paşapoarte se fac doar în două spaţii: ParkLake, etaj 1, str. Liviu Rebreanu nr. 4, sector 3, în care vor funcţiona 14 ghişee de primiri cereri şi 3 ghişee de eliberări paşapoarte; Plaza România, etaj 2, bd. Timişoara nr. 26, sector 6, în care vor funcţiona 20 ghişee de primiri cereri şi trei ghişee de eliberări paşapoarte. În Plaza Mall, programul pentru depunerea documentelor şi ridicarea paşapoartelor este între orele 8.30 şi 16.30 în zilele de luni, miercuri, joi şi vineri, respectiv 8.30 – 18.30 pentru ziua de marţi.

Ministrul Carmen Dan s-a mândrit că au dispărut în ultimul an cozile la pașapoarte și că în plus, numărul de documente eliberate a bătut toate recordurile. „ Pot să spun că în semestrul I din 2018 am eliberat în jur de 105.000 paşapoarte, comparativ cu semestrul I al anului trecut când am avut aproximativ 77.000 de paşapoarte eliberate, ceea ce înseamnă că lucrul acesta s-a făcut în condiţii civilizate”, a precizat Carmen Dan

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net