Parchetul General preia cazul pădurarului ucis de hoții de lemne în Maramureș

Ultima actualizare:

    Parchetul General preia cazul pădurarului ucis de hoții de lemne în MaramureșFoto: Arhivă personală
Parchetul General preia cazul pădurarului ucis de hoții de lemne în MaramureșFoto: Arhivă personală

Procurorul general, Bogdan Licu, a dispus ca Secția de urmărire penală și criminalistică să preia cazul pădurarului ucis în luna octombrie Maramureș, cel mai probabil de hoți de lemne din zonă. Demersul a fost inițiat ca urmare a unei petiții semnate de peste 30.000 de oameni.

Parchetul General a anunțat că urmează să preia cazul pădurarului împușcat mortal într-o pădure din județul Maramureș, în timp ce încerca să oprească hoții de lemne.

„Având în vedere petiția inițiată de comunitatea Declic, semnată de peste 30.000 de persoane, precum și necesitatea administrării cu celeritate a mijloacelor de probă, în contextul gravităţii deosebite a infracţiunii ce formează obiectul dosarului – omor săvârşit asupra unui funcţionar public care îndeplineşte o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu la momentul producerii decesului, în cursul zilei de astăzi, 22 noiembrie 2019, în temeiul art. 325 din Codul de procedură penală, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, domnul Dimitrie-Bogdan Licu, a dispus prin ordonanță preluarea de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică, în vederea efectuării urmăririi penale, a dosarului privind uciderea unui pădurar, în cursul lunii octombrie, în județul Maramureș, pe raza cantonului silvic Strâmbu Băiuţ”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În luna octombrie, Liviu Pop, pădurar în cadrul Direcției Silvice Maramureș, a fost împușcat mortal, în timp ce încerca să împiedice tăierea ilegală de arbori, au precizat reprezentații Romsilva. Bărbatul de 30 de ani era căsătorit și avea trei copii. Acesta a fost găsit mort, după ce a fost împușcat într-o zonă montană din apropierea localităților Lăpușul Românesc și Rogoz.

Cazul lui Liviu Pop a ajuns în presa internațională. BBC, televiziunea publică din Marea Britanie, a relatat, plecând de la acest caz, în conexiune cu mafia lemnului, despre faptul că șase pădurari au fost uciși în ultimii doi ani.

image
image
image
image
image
image
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net