Parastas de un an de la moartea Regelui Mihai, la Curtea de Argeş

Ultima actualizare:

    Miercuri, 5 decembrie, se împlinește un an de când Majestatea Sa Regele Mihai I s-a stins, la vârsta de 96 de ani şi 40 de zile.  Parastasul va avea loc la Curtea de Argeș, miercuri, 5 decembrie, de la ora 12.00FOTO: adevarul.ro
Miercuri, 5 decembrie, se împlinește un an de când Majestatea Sa Regele Mihai I s-a stins, la vârsta de 96 de ani şi 40 de zile. Parastasul va avea loc la Curtea de Argeș, miercuri, 5 decembrie, de la ora 12.00FOTO: adevarul.ro

Miercuri, 5 decembrie, se împlinește un an de când Majestatea Sa Regele Mihai I s-a stins, la vârsta de 96 de ani şi 40 de zile. Parastasul va avea loc la Curtea de Argeș, de la ora 12.00. Toţi cei care doresc, pot lua parte la slujba din Vechea Catedrală Episcopală, dar rugăciunea de la mormânt se va desfăşura privat.

Principesa Margareta, custodele Coroanei, şi principele Radu vor participa, miercuri, 5 decembrie,, la Curtea de Argeş, la parastasul de un an de la moartea Regelui Mihai I al României.

Serviciul religios va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Ulterior, va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai.

Cine participă la parastasul de un an de la moartea Regelui Mihai

Casa Regală a anunţat că miercuri, 5 decembrie, de la ora 12.00, va avea loc la Curtea de Argeş parastasul de un an de la decesul regelui Mihai I al României.

Vor participa Principesa Margareta, custodele Coroanei, şi Principele Radu, dar şi Principesa Elena şi soţul ei, Alexander Nixon, Principesa Sofia şi Principesa Maria.

”Serviciul religios va avea loc în Vechea Catedrală Episcopală şi Regală a Mânăstirii Curtea de Argeş. Ulterior va fi rostită o rugăciune la mormântul Regelui Mihai I, în pridvorul Noii Catedrale Arhiepiscopale şi Regale”, a transmis Casa Regală.

Toţi cei care doresc, pot lua parte la slujba din Vechea Catedrală Episcopală, dar rugăciunea de la mormânt se va desfăşura privat, doar în prezenţa Familiei Regale. Majestatea Sa regele Mihai I se odihnește, la Curtea de Argeş, lângă cea care i-a fost soţie timp de 68 de ani, Regina Ana.

Regele Mihai a încetat din viaţă, în 5 decembrie 2017

Regele Mihai a încetat din viaţă, în 5 decembrie 2017, la ora 13.00, ora României, la reşedinţa privată din Elveţia, fiind înmormântat în 16 decembrie.

La căpătâiul său a stat, conform unui comunicat al Casei Regale, Principesa Maria. Regele Mihai a predat succesiunea la tron Principesei Margareta.

Printr-o stranie coincidenţă, ultimul rege al României a venit şi a ieşit din această lume într-o zi de marţi. Fiindcă ziua sa de naştere, 25 octombrie 1921, a fost într-o zi de marţi, naşterea sa producându-se, după oarece complicaţii ce au necesitat intervenţia medicilor, seara, în jurul orei 19.40, la Castelul Foişor din Sinaia, conform datelor înscrise în buletinul medical publicat de presa vremii.

96 de ani şi 40 de zile mai târziu regele avea să-şi facă ultima ieşire tot într-o zi de marţi, de data asta la ora prânzului, fiindcă în comunicatul Casei Regale se precizează ora decesului ca fiind 13.00, la reşedinţa sa privată din Elveţia, situată la Aubonne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
iluzie optica jpg
lufăr webp
Podul lui Ștefan cel Mare FOTO Tele1 Bacău (1) jpg
jurnalist reportaj jpg
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net