Cele mai frumoase momente de la parada de 1 Decembrie

Ultima actualizare:
Președintele și premierul au urmărit împreună parada de 1 decembrie
Președintele și premierul au urmărit împreună parada de 1 decembrie

Toți românii sărbătoresc marți, 1 Decembrie, Ziua Națională a României. În marile orașe din țară sunt organizate evenimente dedicate acestei sărbători. Click! vă ține la curent cu parada militară organizată în Capitală, unde vor participa peste 2.600 de militari. Mii de bucureșteni au venit în Piața Constituției pentru a celebra ziua românilor.

Cum s-a văzut parada de 1 Decembrie din stradă

Update 12.00: Un bărbat ar fi fost reținut în urmă cu doar câteva minute, după ce a fost prins cu un pistol în apropierea oficialilor, la doar câțiva metri de președintele Klaus Iohannis. Ar fi fost vorba despre o armă cu gaze, însă informația nu a fost confirmată. 

Update 11.33: Elicopterele Puma și avioanele Forețelor Aeriene survolează Bucureștiul. Vremea ține cu românii, fiind prielnică pentru zbor. De asemenea, iacării acrobați au colorat cerul patriei în roșu, galben și albastru. 

Primele imagini de la parada militară 

Update 11:10 a început oficial parada militară de 1 Decembrie, organziată în Piața Constituției. 360 de mijloace tehnice din structurile de apărare ale țării defilează în fața Palatului Parlamentului.

Videoclip de la parada militară din Piața Constituției

Update 11.00 Președintele Klaus Iohannis a ajuns la parada militară din Piața Constituției și a fost primit de către garda oficială „Mihai Viteazul”. S-a auzit imnul României și tunurile batalioanelor. În public, sunt și doi foști președnți post-decembriști ai României. Ion Iliescu și Emil Constantinescu au asistat la parada unul lângă altul. Totodată, Klaus Iohannis a urmărit parada alături de premierul Dacian Cioloș dar și de liderii opoziției Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Valeriu Zgonea.


    Președintele și premierul au urmărit împreună parada de 1 decembrieFoto: ProTv
Președintele și premierul au urmărit împreună parada de 1 decembrieFoto: ProTv

Au fost luate măsuri de securitate drastice de Ziua Naţională. Participanții la paradă au fost atent verificați. Oamenii au stat rând, deoarece toți cei care au venit să vadă parada din fața Palatului Parlamentului au fost nevoiți să treacă prin cordoane de securitate. Au fost verificate mașinile parcate în Piața Constituției, acolo unde are loc parada de 1 Decembrie. Polițiștii au venit cu câini special dresați pentru a detecta materiale explozibile.

Parada militară din București a început la ora 11.00. Au participat în jur de 2.600 de militari ai trupelor Ministerului Apărării și Ministerului de Interne, dar și detașamente de militari din Statele Unitel Ale Americii, Turcia, Bulgaria, Polonia, Bulgaria și Republica Moldova. 360 de mijloace tehnice din structurile de apărare ale țării au defilat în fața Palatului Parlamentului. De asemenea, un detașament de 50 de veterani a dat onorul românilor de Ziua Națională. În fruntea veteranilor este colonelul Augustin Pegulescu, ofițerul român cu cel mai înalt grad în misiune în ultimii 25 de ani.

În acest an are loc o premieră. Pentru prima oară în ultimii 25 de ani, recepția oficială de la Palatul Cotroceni, unde erau invitați premierul, președinții celor două Camere, Patriarhul Daniel, judecătorii Curții constituțional, parlamentari și demnitari, nu va mai avea loc. Președintele Klaus Iohannis a luat această decizia după tragedia petrecută la Clubul Colectiv.

Urmărește întreaga paradă militară de 1 Decembrie

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net