Papa Francisc a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Iosif din Capitală

Ultima actualizare:

    Papa Francisc a oficiat o slujbă la Catedrala Sf. Iosif din București Foto: Inquam Photos
Papa Francisc a oficiat o slujbă la Catedrala Sf. Iosif din București Foto: Inquam Photos

Program încărcat pentru Papa Francisc în cadrul vizitei Sale de la Bucureștii. Suveranul Pontif a oficiat mai multe slujbe în cadrul lăcășurilor de cult din Capitală și a avut parte de o primire călduroasă din partea credincioșilor, pe care nici ploaia nu i-a împiedicat să îl întâmpine pe acesta așa cum se cuvine. Una dintre slujbele susținute de Papa s-a desfășurat în Catedrala Sfântul Iosif.

Papa Francisc a sosit vineri, 31 mai, în România, marcând o vizită istorică ce va dura până în 2 iunie. Călătoria apostolică a papei Francisc în România are loc la 20 de ani după cea efectuată de Sfântul Ioan Paul al II-lea, în 1999, şi se desfăşoară sub genericul „Să mergem împreună”. 

După slujba oficiată la Catedrala Neamului, unde Papa a rostit rugăciunea „Tatăl nostru” în latină, Sanctitatea Sa s-a deplasat cu papamobilul către

Slujba de la Catedrala Sf. Iosif. Înainte de a ajujnge la Catedrală, Papa Francisc a salutat mulțimea strânsă în jurul edificiului, chiar dacă în Capitală plouă în continuare.  Papa Francisc a fost întâmpinat de peste 10.000 de români.

La Catedrala Sfântul Iosif, Papa Francisc a ținut sfânta Liturghie, dar şi o predică, omilie, cuvânt de învăţătură pentru toţi cei care au plecat din lăcașul de cult, spre casele lor, cu un subiect de meditaţie. Suveranul Pontif a ajuns la Catedrala Sfântul Iosif din Bucureşti puţin după ora 18:00. 

Papa Francisc a sosit vineri la Bucureşti, pe Aeroportul „Henri Coandă”, fiind prima vizită a Sa în România, iar la coborârea din aeronavă a fost aşteptat de preşedintele Iohannis, alături de soția acestuia, Carmen, dar şi de copii de la şcoli catolice şi de numeroşi credincioşi. 

Potrivit Pro TV, credincioşii au început să se adune la Catedrala Sfântul Iosif încă de la ora 15:00, în așteptarea Papei. Cei care au locuri în spaţiul special amenajat din faţa catedralei urmăresc pe un ecran imens cele mai importante momente din timpul vizitei Suveranului Pontif la Bucureşti, reportaje, precum şi imnul dedicat venirii Papei în Romania. Printre cei care au venit ca să participe la slujba oficiată în interiorul Catedralei s-a numărat şi fostul principe Nicolae al României. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net