În Pădurea Băneasa vor zburda tigri şi zebre

CLIIMA20140326_0194_1.jpg

Grădina Zoologică are 1.839 de animale grupate în 211 de specii
Citeste tot despre: 

Urşi, lei şi tigri care apar de după copaci, cămile şi elefanţi care se strigă prin pădure. Turişti care privesc de pe terasa unui restaurant sau de la balconul hotel vietăţile sălbatice. Sunt câteva dintre atracţiile din Bio Parcul care va lua naştere prin extinderea Grădinii Zoologice Băneasa.

"Proiectul este o urgenţă, deoarece actuala grădină zoologică are doar 5,7 ha, din care două sunt revendicate şi am putea să rămânem fără ele. Primăria Capitalei a fost de acord ca în cele 57 ha de pădure pe care le deţine vizavi să se creeze ceva unic în Europa: un Bio Parc", explică Anca Oprea, directoarea Zoo Băneasa.


Ce va conţine Bio Parcul Băneasa care va fi împărţit pe ecosisteme reprezentând flora şi fauna din principalele zone geografice ale lumii: 500 de specii, 7.000 de exemplare, un centru de cercetare, unităţi de cazare pentru vizitatori, restaurante, spaţii de agrement, chiar şi cea mai mare tiroliană din România. Va fi amenajată chiar şi o deltă cu ecosistemul propriu. Astăzi, Grădina Zoologică are 1.839 de animale, grupate în 211 de specii.


"Proiectul parcului va arăta ce putem aduce şi ce nu şi va fi realizat de specialiştii de la Asociaţia Europeană a Grădinilor Zoologice şi Acvariilor până la sfârşitul anului, după care se va organiza o licitaţie internaţională pentru realizarea proiectului", a explicat Anca Oprea. Proiectul va începe în 2014, va costa 104 milioane de euro şi va fi realizat în opt ani.

Loading...