Pacient cu infarct, trecut cu targa peste gard

7_1-masina-15col.jpg

Aceste e autoturismul parcat neglijent

Câtă nesimţire! Viaţa unui bărbat a fost pusă în pericol de un şofer care a parcat maşina în dreptul porţii, blocând accesul în clădire. Medicii au fost nevoiţi să sară gardul şi au scos cu mare dificultate din curte un pacient care suferise un infarct.

Episod stupefiant la Cluj-Napoca! Tupeul şi nepăsarea puteau costa viaţa unui om. O maşină care avea în parbriz afişul „Acces auto general. Zilele Clujului” a fost parcată în dreptul unei porţi, astfel că a fost blocat accesul în louinţă. Şoferul n-a avut nici măcar bunul simţ de a lăsa la vedere un bilet cu numărul de telefon. Neşansa a făcut ca un bărbat care locuia la adresa respectivă, pe strada Sextil Puşcariu, să sufere, duminică după-amiază, un infarct. 

Ajunşi de urgenţă la adresă cu ambulanţa, medicii au fost nevoiţi să sară gardul pentru a-i acorda pacientului primele îngrijiri. „Vino şi mută maşina, un om a făcut infarct şi medicul a fost nevoit să sară gardul, dar acum nu îl pot scoate pe om din curte!”, a scris Tania P. pe grupul Info Trafic jud. Cluj, de pe Facebook, dar fără succes. Şoferul maşinii nu a fost de găsit. Pacientul trebuia dus de urgenţă la spital, astfel că doctorii au fost nevoiţi să demonteze o parte din gardul curţii. Ajutaţi de poliţişti şi de câţiva vecini, medicii au reuşit să-l pună pe pacient pe o targă şi să-l treacă peste gard.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Cluj, Horia Simu, a declarat pentru adevarul.ro că pacientul a fost internat la Institutul Inimii. „Nici Poliţia Primăriei, care era acolo, nu a reuşit să elibereze accesul. Astfel de situaţii se întâmplă, nu pot să spun că des, dar sunt extrem de grave”, a spus Simu. „Era o urgenţă acolo. Medicii au reuşit cu greu să-l scoată din curte. Aceste probleme au cauzat o întârziere, în condiţiile în care pacientul avea infarct”, a adăugat doctorul. Adrian Molnar, manager la Institutului Inimii, a explicat că pacientului i s-au pus două stenturi: „Acum este stabil. E internat la Terapie Intensivă Coronarieni”.

Click spune

400 de lei sau 200 de lei, dacă plata se face în termen de 48 de ore. Aceasta este amenda pe care va trebui s-o plătească şoferul maşinii care a blocat poarta imobilului. „Cel mai probabil, era o maşină a unuia dintre furnizorii de la festivalul culinar”, spune Iulia Perşa, de la Primăria Cluj - Napoca. 

loading...
Loading...