Ordonanța 13 e acum doar o amintire tristă. Ce a făcut președintele

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Ordonanța de Urgență 13 a Guvernului Grindeanu, contestată în stradă de sute de mii de români, a fost abrogată de Executiv. Vineri, președintele Klaus Iohannis a promulgat legea de respingere a acestui act guvernamental și legea care aprobă Ordonanța 14, care consfințește anularea definitivă a dispoziției de tristă amintire din 31 ianuarie 2017.

Preşedintele Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru promulgarea Legii privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală, informează Adminstrația Prezindențială. Totodată, șeful statului a semnat și decretul privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 14/2017, care abrogă Ordonanța 13. Astfel s-a pus capăt unui conflict deschis între guvernanți și alegători, pornit în stradă și soluționat la vârful celor mai importante instituții din stat.

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, cu 292 de voturi „pentru” şi o abţinere, legea de aprobare a OUG 14/2017, prin care a fost abrogată OUG 13, precum şi Legea de respingere a OUG 13, care a întrunit 291 de voturi „pentru” şi trei abţineri. Camera este forul decizional pentru ambele legi.

OUG 14 a primit 292 de voturi „pentru”, un deputat s-a abţinut, iar alţi trei au fost prezenţi, dar nu au votat, în timp ce Legea de respingere a OUG 13 a primit 291 de voturi „pentru”, iar trei deputaţi s-au abţinut şi unul nu a votat, notează news.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
image png
italian masini bucuresti jpg
foto1 viol jpg
nasa foto pexels
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net