Orban prezintă în Parlament măsurile anti-Covid pregătite în contextul începerii școlii și al organizării alegerilor locale

ludovic-orban.jpg

Ludovic Orban în Parlament
Ludovic Orban se va prezenta în fața Parlamentului începând cu ora 13.00
Sursa foto:Hotnews

Premierul Ludovic Orban va prezinta miercuri în Parlament, începând cu ora 13.00, măsurile anti-Covid stabilite de Guvern în contextul începerii școlii, dar și al organizării alegerilor locale. Vom afla cu toții ce reguli vor trebui respectate de către elevi și cadre didactice odată cu 14 septembrie, dar și cum vom fi protejați de îmbolnăviri când vom merge la vot, pe 27 septembrie.

Ludovic Orban prezintă în Parlament măsurile anti-Covid pregătite de Guvern 

Premierul Ludovic Orban va fi prezent miercuri la plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, de la ora 13.00, pentru a prezenta un raport referitor la măsurile Guvernului împotriva răspândirii COVID-19, în contextul deschiderii anului şcolar pe 14 septembrie şi organizării alegerilor locale în 27 septembrie.

Pe 27 iulie, preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat că, alături de şeful interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, i-a scris premierului Orban cerându-i să vină în fața Parlamentului pentru a prezinta aceste măsuri. Ciolacu a precizat că şeful Executivului trebuie să arate „ţării un plan detaliat pentru gestionarea pandemiei, începerea şcolii şi organizarea alegerilor”.

Marcel Ciolacu: „Când vrei să guvernezi, ai și responsabilități”

„Responsabili cu organizarea alegerilor sunt cei de la Guvernul României. Eu am trimis o scrisoare premierului Orban şi domnul Robert Cazanciuc, preşedintele Senatului, a semnat cu mine scrisoarea, ca primul ministru să vină în faţa plenului reunit al Parlamentului şi să spună foarte clar dacă au scăpat situaţia de sub control şi vedem că s-au luat noi măsuri de restricţii. Astea sunt atribuţiile constituţionale. Când vrei să guvernezi, să fii prim-ministru ai şi beneficii de a sta în izolare la Vila Lac cu piscină, dar ai şi responsabilităţi. Responsabilitatea domnului Orban este clară, să vină să spună, nu numai clasei politice, cât şi românilor, dacă pot fi organizate alegeri, dacă pot fi deschise şcolile şi să dea lămuriri şi asigurări că românii pot merge în siguranţă, în ceea ce priveşte sănătatea lor, în ziua alegerilor”, a declarat Marcel Ciolacu, la TVR1, pe 28 iulie.

Marcel Ciolacu: „Așteptăm răspunsul lui Orban”

Liderul social-democrat spune că situaţia provocată de pandemia de coronavirus îi depăşeşte pe guvernanţi. „Eu nu am nicio comunicare cu domnul Orban. I-am făcut o scrisoare în care i-am cerut să vină în faţa Parlamentului să spună, dacă sunt în stare să ţină aceste alegeri, astfel încât sănătatea românilor să nu fie pusă sub pericol. I-am solicitat în acea scrisoare să ne spună ce se întâmplă şi cu şcolile. Aşteptăm răspunsul domnului Orban, nu a avut timp până acum. Este atributul Guvernului să organizeze alegeri, nu este atributul clasei politice”, a conchis Ciolacu, potrivit news.ro.

Cazanciuc: „Trebuie să știe și poporul dacă Guvernul a luat măsurile de care era nevoie”

Robert Cazanciuc a afirmat că preşedinţii celor două Camere au transmis premierului o invitaţie pentru a veni în faţa Parlamentului şi pentru a arăta măsurile adoptate de Guvern în perioada pandemiei. „Trebuie să ştie poporul român dacă Guvernul a luat măsurile de care era nevoie sau nu a luat măsurile de care era nevoie, de ce a întârziat anumite măsuri, de ce se întâmplă în continuare achiziţii netransparente, de ce nu au ajuns măştile la populaţie încă. Sunt foarte multe întrebări pe care colegii noştri le vor adresa premierului şi domnia sa va trebui să răspundă în faţa plenului reunit”, a afirmat Cazanciuc.

Premierul Ludovic Orban a precizat că este disponibil să se prezinte cu toate datele în faţa Parlamentului.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1