Orban, după desemnarea lui Nicolae Ciucă: „Este picătura care a umplut paharul, îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”

ludovic-orban.jpg

ludovic orban
Sursă foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Fostul preşedinte al PNL Luovic Orban a anunţat, joi seară, că nominalizarea lui Nicolae Ciucă, impus liberalilor de preşedintele Klaus Iohannis, este „picătora care a umplut paharul”.

„Săptămâna viitoare îmi voi da demisia din grupul parlamentar al PNL”, a anunţat Orban. Acesta susţine că decizia susţinerii lui Nicolae Ciucă nu a fost luată de liberali, ci a fost dictată de preşedintele Klaus Iohannis, într-o întâlnire la Vila Lac.

Orban susține că își dă demisia după numirea lui Ciucă

Eu categoric nu voi vota pentru Guvernul Ciucă. Pentru mine, asta este picătura care a umplut paharul, săptămâna viitoare îmi voi da demisia din Grupul Parlamentar al PNL”, a declarat Orban, jois eară, la B1 TV. Fostul preşdinte al PNL susţine că decizia de a-l propune pe Ciucă nu a fost luată de PNL. 

„Decizia de a-l propune pe domnul Ciucă nu a fost luată la ora 10.00, în simulacrul de BPN (...) care a durat patru minute. Asta înseamnă dezbaterea în PNL, în conducerea impusă de Klaus  Iohannis”, a mai declarat Orban. 

Acesta susţine că decizia a fost luată cu o seară înainte, în întâlnirea de la Vila Lac, la care au participat doar câţiva lideri.   

„Acolo era practic o bătaie. E veniseră să se bată ardelenii, care-l sprijineau pe Bode, cu ăştia care-l susţineau pe Cîţu. Au plecat cu ce le-a ordonat preşedintele, respectiv generalul Ciucă. Practic, PNL nu mai există. Forurile statutare nu mai există, PNL este o prelungire fără voinţă (...) o conducere plină de obedienţă care nu are nicio coloană vertebrală, niciun fel de opinii şi care primeşte dictatele”, a mai declarat Orban.  

„Pentru mine, decizia lui Iohannis de a forţa conducerea PNL, de a-l impune pe Ciucă, la înţelegere cu PSD, reprezintă o trădare gravă  a alegătorilor (...) Astăzi, printr-un Guvern minoritar învestit din mila PSD (...) va fi o guvernare fără niciun fel de capacitate de a face reforme”, a adăugat Orban.  

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5