Oraşele s-au îmbrăcat de sărbătoare

Ultima actualizare:
Decorațiunile sunt la mare preț
Decorațiunile sunt la mare preț

Ce ar fi Sărbătorile fără tradiţionalele târguri de Crăciun? Aşteptate un an de zile deopotrivă de tineri şi bătrâni, copii şi adulţi, târgurile de Crăciun sunt organizate în aproape orice oraş al ţării. Click! îţi spune totul despre atmosfera şi programul celor mai importante târguri din ţară.

Bucureşti

Bradul de 30 de metri este  atracția târgului
Bradul de 30 de metri este atracția târgului

Cel mai mare Târg de Crăciun din România, cel din Piaţa Constituţiei din Bucureşti, este deschis în perioada 28 noiembrie-26 decembrie. Ce înseamnă Târgul de Crăciun Bucureşti 2019? Manifestarea este organizată pe o suprafaţă de 16.000 mp, cuprinde 130 de căsuţe, un brad de aluminiu de 30 de metri împodobit cu 5.500 de globuri şi peste 250 de stele. Vizitatorii pot găsi la târg obiecte, produse şi bunătăţi tradiţionale, decoraţiuni de sezon, aduse de comercianţi din toate zonele ţării. Principalele atracţii oferite celor care vor trece pragul sunt: un patinoar de 600 m, un carusel pentru cei mici, toate cu acces gratuit, Casa Moşului unde se va afla şi o cutie pentru scrisorile de trimis Moşului, De asemenea, vor fi organizate ateliere de creaţie pentru cei mici în fiecare zi de vineri, sâmbătă şi duminică.

Timişoara


     În 100 de căsuțe  se vând produse  de sezon
În 100 de căsuțe se vând produse de sezon

Pe 1 decembrie, odată cu aprinderea iluminatului de Sărbători, s-a deschis Târgul de Crăciun, organizat în Piaţa Victoriei şi Piaţa Libertăţii pe durata a 22 de zile. În Piaţa Libertăţii a fost amplasat un patinoar, dar şi „Căsuţa lui Moş Crăciun” cu ateliere pentru copii, carusel, maşinuţe şi diverse jocuri pentru copii. În weekend, între orele 14.00–17.00, pe întreaga durata a târgului, se vor asigura plimbări gratuite cu trenuleţul, pentru copii, în Piaţa Libertăţii şi Piaţa Victoriei. În Piaţa Victoriei şi în parcarea Modex vor fi amenajate 100 de căsuţe în care se vor comercializa produse gastronomice tradiţionale, decoraţiuni specifice Crăciunului, obiecte personalizate ce pot fi dăruite cu titlu de cadou.

Cluj

Târgul de Crăciun îşi aşteaptă vizitatorii, între 22 noiembrie şi 31 decembrie, sub semnul jocului şi al veseliei. Printre atracţii, căsuţele frumos decorate, din care vor răzbate arome de ciocolată caldă şi vin fiert, patinoarul, ”tramvaiul lui Moş Crăciun”, serile de colinde şi de concer--te, celebrele ”Căsuţa Chiţibuşuri”, ”Căsuţa Moşului”. Faţă de anul trecut, vizitatorii vor putea descoperi târgul prin joc, în cadrul unei activităţi de tip vânătoare de comori, care îi va purta pe la principalele atracţii din târg şi le va testa abilităţile de detectiv. Programul ”Căsuţei Moşului”, va include, pe lângă tradiţionalele ateliere şi sesiuni de jocuri pentru toată familia, şi o activitate de tipul ”escape room”, în care cei mici vor avea la dispoziţie doar 30 de minute să găsească registrul lui Moş Crăciun şi să-şi treacă numele pe lista copiilor curioşi. Un carusel cu luminiţe, un iglu care găzduieşte o familie de urşi polari, o moară (jocul) de mari dimensiuni şi o iesle de Crăciun sunt alte atracţii ale târgului.

Braşov

Mii de oameni au  fost la deschiderea  celui mai mare târg  din România
Mii de oameni au fost la deschiderea celui mai mare târg din România

Târgul de Crăciun din Braşov organizat în Piaţa Sfatului s-a deschis pe 1 decembrie, va dura până pe 1 ianuarie şi potrivit organizatorilor este locul în care simţi cu adevărat magia Sărbătorilor de iarnă. Miile de beculeţe care împodobesc piaţa creează o atmosferă de vis pe tot parcursul lunii decembrie. Fiind inspirat de tradiţia vechilor târguri germane, la târg comercianţii oferă spre vânzare icoane, tablouri, bijuterii, aranjamente florale, obiecte de vestimentaţie, ornamente, păpuşi, borcane cu dulceaţă şi produse handmade executate de artişti plastici şi meşteri populari. În plus, zeci de căsuţe din lemn vor încânta vizitatorii cu produse de artizanat, decoraţii specifice Sărbătorilor de iarnă, mâncare tradiţională şi băuturi calde (ceai, cafea, vin fiert şi ţuică fiartă).

Sibiu

Primul târg de Crăciun din România a avut loc la Sibiu în anul 2007, când oraşul a primit titlul de Capitală Culturală Europeană. Târgul din Sibiu este primul din România care şi-a deschis porţile, la jumătatea lunii noiembrie şi îşi închide porţile pe 3 ianuarie. Există numeroase atracţii pentru copii, printre care Atelierul şi Parcul lui Moş Crăciun, dar şi proiecţii spectaculoase pe clădirile din piaţă. Zeci de căsuţe din lemn oferă vizitatorilor vin fiert, preparate culinare tradiţionale, turtă dulce, castane coapte şi alte bunătăţi, iar pe scena târgului vor fi organizate concerte de jazz şi colinde.

Oradea

 În 100 de căsuțe  se vând produse  de sezon
În 100 de căsuțe se vând produse de sezon

De Sfântul Nicolae, pe 6 decembrie, Târgul de Crăciun din Oradea îşi deschide porţile. El se desfăşoară în Piaţa Unirii din Oradea, unde copiii vor putea patina pe gheaţă şi vor putea alege dintr-o varietate de activităţi interesante. În centrul târgului va trona un brad imens înconjurat de zeci de căsuţe. În plus, târgul reprezintă ocazia ideală pentru a cumpăra cadouri şi suveniruri lucrate cu migală de artişti şi meşteşugari locali.

Iaşi

Denumit ”Târgul de iarnă”, târgul de Sărbători deschis începând cu 30 noiembrie în centrul celui mai mare oraş din Moldova, găzduieşte expozanţi ce oferă spre vânzare produse de artizanat, icoane, articole de marochinărie, produse de patiserie, dulciuri, produse lactate şi din carne, preparate din peşte, vin fiert, ceai, produse apicole, fructe şi conserve. Una dintre atracţii va fi gigantica roată de 30 de metri care va permite o panoramă de sus a centrului oraşului. Copiii au la dispoziţie o mulţime de evenimente speciale cum ar fi Caravana lui Moş Crăciun sau Serbarea Pomului de Crăciun. Vizitatorii târgului vor avea parte de spectacole prezentate de formaţii de datini şi obiceiuri tradiţionale, iar echipa lui Moş Crăciun va împărţi cadouri copiilor prezenţi. La Palatul Roznovanu se va desfăşura evenimentul “Seri de colinde”, care a devenit deja o tradiţie la târgul de Crăciun din Iaşi.

Arad

Târgul de Crăciun din Arad s-a deschis pe 22 noiembrie şi îşi închide porţile pe 11 ianuarie. Localnicii l-au aşteptat tot anul pentru că aduce un adevărat paradis de lumini şi culori, sunete şi arome specifice Sărbătorilor de iarnă. Pe lângă standurile cu suveniruri, unde se găsesc tradiţionalele obiecte ce simbolizează Aradul, aici vei găsi mâncare delicioasă şi băuturi calde. Gurmanzii se vor delecta cu numeroase produse tradiţionale de patiserie, dulciuri şi alte preparate delicioase. Târgul se desfăşoară în Parcul Mihai Eminescu şi pe platoul Primăriei Municipiului Arad. Ca în fiecare an, pe platoul din faţa Palatului Administrativ vor fi amplasaţi brazii de Crăciun, iar în parcul Mihai Eminescu vor fi amplasate  căsuţele de la târg, unde se vor putea distinge mai multe zone: o zonă destinată produselor şi preparatelor gastronomice, un mini-orăşel al copiilor şi o zonă pentru spectacole. În orăşelul copiilor va avea loc atelierul lui Moş Crăciun, unde cei mici vor putea picta şi crea diverse obiecte cu tematică de Crăciun.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net