Oprea mergea și la saloanele de înfrumusețare cu coloana oficială

gabriel-oprea-nou.jpg

gabriel oprea
Gabriel Oprea a făcut parte din Guvernul Ponta
foto: arhivă Click!

Gabriel Oprea, parte din guvernul care și-a depus miercuri, 4 noiembrie, demisia, a rămas să răspundă pentru accidentul tragic în care a fost implicată coloana sa oficială în 20 octombrie. Polițistul care deschidea atunci coloana s-a dezechilibrat cu motocicleta și a căzut într-o groapă din carosabil, pierzându-și viața. Detalii revoltătoare ies acum la iveală. Polițiștii audiați au declarat că Oprea, în calitate de vicepremier și de ministru de Interne, mergea cu coloana oficială inclusiv la saloanele de înfrumusețare.

Surse citate de Digi24 anunță că dosarul morții polițistului Bogdan Gigină a fost preluat de Parchetul instanței supreme, prin declinare de la Parchetul Tribunalului București. Procurorii locali de la București au anchetat uciderea din culpă a lui Gigină in rem și, în baza probelor adunate, au ajuns la indicii suficiente privind o eventuală implicare a vicepremierului, care nu poate fi cercetat penal decât de procurorii instanței supreme, conform legii penale din România.

Gabriel Oprea a avut prima reacție abia la șase zile după accidentul mortal, când a evitat să spună de unde venea, unde se ducea și care era urgența, căci, în lipsa unei urgențe, miniștrii nu au dreptul la coloane oficiale.

”În seara zilei de 20 octombrie s-a petrecut o tragedie. Polițistul Bogdan Gigină și-a pierdut viața în misiune și nimic din ce spunem sau facem nu poate alina durerea părinților, a soției, nu poate alina o familie care trece printr-o astfel de dramă. Ca tată, din respect pentru familia îndurerată, am ales să nu fac declarații după accident și înainte de înmormântare”, a declarat la vremea respectivă Oprea.

Detalii revoltătoare ies la iveală la două săptămâni după tragicul accident. Mai mulți polițiști de la Brigada Rutieră au fost audiați de procurorii Parchetului Tribunalului București, ei declarând că Oprea folosea extrem de des coloana oficială, în jur de 1.600 de astfel de deplasări doar în acest an. Oprea este campionul acestor deplasări, fostul ministru folosind frecvent coloana oficială în scop personal, pentru a merge la restaurant sau la saloanele de înfrumusețare.

În aceste condiții, conform unor surse judiciare, există indicii că Oprea ar fi comis un abuz în serviciu, singurul Parchet competent să ancheteze un ministru fiind Parchetul instanței supreme.

Loading...

Citește și

 • bogdan gigina

  Locul accidentului de marți seară, 20 octombrie, în care a murit polițistul Bogdan Gigină, de la Brigada Rutieră, arăta complet schimbat la două zile după tragicul eveniment. Joi, gropile în care Gigină și-a găsit sfârșitul erau acoperite, iar asfaltul frumos nivelat. Doar câteva lumânări și fotografia polițistului care a însoțit coloana oficală a ministrului Gabriel Oprea mai aminteau de această poveste urâtă.

 • gabriel oprea declaratii accident politist

  După șase zile de la moartea polițistului Bogdan Gigină, care, în seara zilei de 20 octombrie, îl escorta pe vicepremierul Gabriel Oprea, acesta a făcut primele declarații publice. El a spus că n-a coborât din mașină după accident, deoarece n-a știut ce s-a întâmplat. Iată declarația completă pe care ministrul Gabriel Oprea a făcut-o luni, la ora 11.00!

 • gabriel oprea

  La aproape o săptămână de la accidentul în care polițistul care deschidea coloana oficială a vicepremierului a murit, Gabriel Oprea explică de ce n-a făcut declarații publice. Uite cum se eschivează și cum încearcă să pară „ministrul-om”, așa cum îi place să i se spună!

 • traian basescu accident romexpo femeie

  Au trecut nouă ani de când o mașină din coloana oficială a președintelui Traian Băsescu a lovit o femeie, în curtea Romexpo, din Capitală. Reacția șefului statului de atunci a fost, însă, total diferită față de cea a vicepremierului Gabriel Oprea, căruia nu i-a păsat de polițistul care a murit în timp ce-i deschidea lui calea prin oraș.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1