Omul de afaceri Ioan Niculae a dispărut de acasă după ce a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare cu executare

ioan_niculae.jpg

Ioan Niculae
Ioan Niculae a fost condamnat definitiv
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea
Citeste tot despre: 

Unul dintre cei mai mari oameni de afaceri din România, Ioan Niculae (66 de ani), a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul „Interagro”. Decizia este una definitivă. Poliţiştii nu l-au găsit pe Ioan Niculae la domiciliul său din Zimnicea, judeţul Teleorman, astfel încât omul de afaceri a fost dat în urmărire iar poza sa este deja pe siteul de”urmăriți general”al Poliției Române

Ioan Niculae detine grupul de firme InterAgro si echipa de fotbal Astra Ploiesti. Din grupul InterAgro fac parte combinatele Amurco, DonauChem, GaProChemical si Amonil și 50.000 ha de teren agricol

De ce a fost acuzat Ioan Niculae

Potrivit DNA, citată de realitatea.net și gsp.ro, în perioada august 2008 - martie 2009, între Interagro SA şi Libarom Agri SRL, societate specializată în producţie agricolă şi tranzacţii cu produse agricole, s-a încheiat şi derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, au fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA operaţiuni nereale în baza cărora s-au eludat plăţile taxelor şi impozitelor către bugetul de stat. În prima instanță, Ioan Niculae primit o sentință 3 ani și 6 luni. Procurorii au făcut apel, au cerut pedeapsa maximă, iar astăzi a venit verdictul. Conform Realitatea Plus, patronul celor de la Astra a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare. Pe lângă această pedeapsă, lui Niculae i s-a interzis și dreptul de a fi acționar, asociat și administrator în cadrul unei societăți comerciale, timp de 3 ani de zile, după executarea pedepsei principale. 

Ioan Niculae a mai stat la închisoare

Omul de afaceri Ioan Niculae este deja încadrat ca recidivist. El a mai efectuat 6 luni în pușcărie, după ce a fost condamnat în dosarul "Mită pentru PSD". În această speță a fost acuzat că s-a înțeles cu PSD pentru ca în Ministerul Economiei și în două societăți naționale, Transgaz și Romgaz, să fie numite persoane favorabile lui. A fost eliberat în octombrie 2015.

 

Citiți și

Care mai este starea miliardarului Ioan Niculae, grav bolnav de Covid și internat la spitalul Victor Babeș

Ioan Niculae e "stăpân" peste un sfert de ţară, dar stă doi ani la puşcărie

Loading...
 
 

Citește și

  • Domnule Niculae, aţi dat o lovitură de teatru greu. Sau o lovitură grea de teatru, în fotbal. Aducerea la Astra Ploieşti a unui cuplu inedit de conducere. Nu e rău, se întăreşte argumentul că fotbalul românesc s-a echilibrat.

  • Ioan Niculae

    Miliardarul Ioan Niculae aflat în stare gravă la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din București după ce s-a îmbolnăvit de Covid se simte mai bine și a fost mutat de la Terapie Intensivă într-un salon pentru pacienții aflați în recuperare. Niculae o are alături în salon pe soția sa și ea infectată cu virusul care a făcut ravagii.