OMS speră că vom avea un vaccin anti-Covid-19 abia peste un an

shutterstock_1675421629.jpg

Vaccin impotriva coronavirusului
În acest moment se lucrează la peste 100 de tipuri de vaccinuri împotriva coronavirusului
Foto: Shutterstock

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ne invită la răbdare. Din păcate, va mai dura cel puțin un an până când vom avea un vaccin anti-Covid-19.

Am putea avea un vaccin anti-Covid-19 peste un an

Anunțul a fost făcut chiar de către directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o videoconferință. „E foarte greu să spunem cu siguranță că vom avea un vaccin. Nu am avut niciodată un vaccin împotriva vreunui coronavirus. Așadar, acesta ar fi, atunci când va fi descoperit și sperăm că va fi descoperit, primul vaccin de acest tip. Să sperăm că va exista un vaccin! Estimările spun că am putea avea un vaccin peste un an. Dacă procedurile sunt accelerate, ar putea dura ceva mai puțin de un an, însă doar cu câteva luni mai puțin. Așa spun oamenii de știință”, a declarat specialistul, citat de Mediafax.

Alexandru Rafila: „Singura soluție e să trecem toți prin boală”

OMS are în acest moment în vedere peste 100 de vaccinuri în lucru, dintre care unul se adlă într-un stadiu avansat de dezvoltare. Până la avizarea unui vaccin, soluția pentru noi ar fi să ne dobândim imunitate trecând pur și simplu prin boală, e de părere dr. Alexandru Rafila: „Singura soluție este să trecem toți prin boală, să ne imunizăm, și astfel se va reduce transmiterea virusului”.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1