Oile moarte din Portul Midia vor fi colectate de autorităţi. Ce presupune operaţiunea

Ultima actualizare:

    252 de oi au fost salvate de pe vasul care a eşuat duminică în Portul Midiafoto: news.ro
252 de oi au fost salvate de pe vasul care a eşuat duminică în Portul Midiafoto: news.ro

Compania Naţională „Administraţia Porturilor Maritime” SA Constanţa a anunţat că acţionează, începând de sâmbătă, pentru preluarea şi ecarisarea oilor înecate, care apar în acvatoriul portuar Midia, în zona navei Quenn Hind, ca urmare a deciziei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Constanţa.

”CN APM SA Constanţa a organizat astăzi celula de urgenţă pentru a analiza situaţia din portul Constanţa zona Midia, produsă odată cu eşuarea navei Quenn Hind. În urma analizei s-a decis ca un remorcher echipat cu macara, însoţit de două gabare, să colecteze din acvatoriu cadavrele de animale, cu sprijinul unor scafandri şi apoi să le depoziteze temporar la uscat, în zona Midia, urmând ca ulterior o firmă autorizată să preia cadavrele pentru neutralizare”, se precizează într-un comunicat al companiei.

De asemenea vor fi montate baraje antipoluante suplimentare.

”S-a creat la nivelul companiei o grupă operativă astfel încât toate echipele să acţioneze coordonat, au fost hotărâte măsurile ce se impun a fi luate în perioada imediat următoare. Totodată se ţine legătura cu armatorul şi cu asigurătorii în vederea coordonării eficiente între toţi cei implicaţi”, mai informează comunicatul.

Pentru recuperarea cadavrelor de animale se intervine începând de sâmbătă, având în vedere pericolul de descompunere a acestora, spun reprezentanţii companiiei.

”Procedura pentru neutralizarea cadavrelor de origine animală, ulterior recuperării din acvatoriul portuar, va fi decisă de Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor – DSVSA Constanţa, astfel încât impactul acestei operaţiuni asupra mediului să fie redus la minimum”, spun ei.

Traficul navelor în Portul Constanţa zona Midia, în prezent, se desfăşoară în condiţii de siguranţă, cu evitarea zonei incidentului naval.

Şenalul navigabil este blocat parţial, dar în prezent, în condiţii meteo normale, nu sunt probleme majore pentru a restricţiona manevrele, mai precizează compania.

O navă încărcată cu peste 14.000 de oi a eşuat duminică, în Portul Midia, autorităţile portuare reuşind salvarea întregului echipaj.

Autorităţile au reuşit să salveze 254 de oi de pe nava respectivă, operaţiunea fiind sistată joi seara deoarece în zonele unde pompierii aveau acces nu se mai vedeau animale vii.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net