O profesoară din Satu Mare a atacat doi elevi de 6 și 7 ani cu spray lacrimogen. Susține că a fost agresată de copii

spray_lacrimogen.jpg

spray lacrimogen
O profesoară a atacat doi copii de șase ani cu spray lacrimogen
Foto: Arhivă Click

Scene șocante la o școală din comuna Santău, județul Satu Mare! O profesoară de 43 de ani a fost reținută după a atacat cu spray lacrimogen doi elevi din clasa pregătitoare. Aceasta și-a motivat gestul prin faptul că ar fi fost agresată de copii.

UPDATE

”Ieri, la ora 11.00, polițiștii Secției Poliție Rurală Tășnad au fost sesizați despre faptul că la o școală gimnazială din Santău, o învățătoare ar fi pulverizat cu spray iritant lacrimogen doi copii de 6, respectiv 7 ani, pe motiv că au deranjat cursul orei. Învățătoarea a fost reținută pentru 24 de ore de polițiști. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de rele tratamente aplicate minorului și purtare abuzivă, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei”, se arată într-un comunicat remis de către Inspectoratul Județean de Poliție Satu Mare.

Miercuri, 11 septembrie, în a treia de școală din noul an, Luminița F, proaspăt suplinitor la școala din comuna Santău, a atacat cu spray lacrimogen doi elevi de șase ani. Copiii au fost duși la dispensar de către conducerea școlii, după care au ajuns la Camera de Gardă a Spitalului din Tășnad, potrivit presasm.ro. Femeia a fost reținută pentru 24 de ore.

Conducerea Inspectoratului Județean Școlar Satu Mare a deschis o anchetă în acest caz. Călin Durla, inspectorul general școlar, a precizat pentru sursa citată că îi va desface contractul de muncă, pe motiv că: ”nu poți să invoci legitima apărare în fața unor copii de șase ani. Dacă erau copii de liceu am mai fi înțeles. Îi vom desface contractul de muncă, indiferent ce spune procuratura”. Cadrul didactic are toate actele medicale în regulă, însă se va cere o contraexpertiză.

 

 

Loading...