O nouă persoană suspectă de coronavirus! O tânără din Timișoara a fost plasată în carantină

Ultima actualizare:

    O nouă persoană din România, suspectă de coronavirusFoto: Pixabay
O nouă persoană din România, suspectă de coronavirusFoto: Pixabay

Un nou caz suspect de coronavirus a apărut la Timișoara! O tânără care s-a întors de la Veneția, în weekend, cu autocarul, și era în autoizolare acasă, pentru că venea dintr-o zonă declarată de risc de autoritățile italiene, a început să se simtă rău, a făcut febră și a sunat la 112 joi seara, 27 februarie.

Tânăra urmează să fie transferată în carantină, cu izoleta, pentru a-i fi recoltate probe care vor fi trimise la Institutul „Victor Babeș” din Timișoara, pentru a vedea dacă prezintă simptome ale coronavirusului sau nu.

Procedura spune că toate persoanele care nu vin direct din localitățile italiene în care a fost declarată carantină sunt izolate la domiciliu. Însă, în momentul în care persoana respectivă începe să manifeste simptome, ea este dusă în carantină și este transportată în acest spațiu special cu izoleta și urmează a-i fi recoltate probe pentru analize, conform Digi 24. 

Ce presupune izolarea la domiciliu

Orice persoană care călătorește cu avionul venind din Italia sau din alte zone afectate de coronavirus, va completa, odată ajunsă pe aeroport, un chestionar și va răspunde la câteva întrebări. Călătorii trebuie să ofere informații cu caracter personal precum nume, prenume, data nașterii, numărul de telefon sau o adresă de e-mail, trebuie să treacă seria pașaportului, să spună care le este țara de origine, locul de unde au plecat în călătorie și data sosirii în România.

De asemenea, ei vor declara dacă au febră, dacă tușesc, dacă întâmpină dificultăți în respirație, dacă se simt rău, dacă au intrat în contact cu persoane deja afectate de pneumonie virală.  

Cei care care nu prezintă nici un simptom de gripă, se întorc din zonele care nu sunt afectate de coronavirus și declară că nu au intrat în contact cu persoane bolnave sunt sfătuiți să se autoizoleze în propriile locuințe pentru o perioadă de 14 zile. Starea lor de sănătate va fi monitorizată de medicul de familie sau de către medicii Direcțiilor de Sănătate Publică.

Cine este prima persoană din România infectată cu coronavirus

Primul român infectat cu coronavirus este din Prigoria și are 25 de ani. Bărbatul a intrat în contact direct cu un cetăţean italian, în a cărui firmă lucra. Bărbatul care a contactat virusul a fost transportat cu o autospecială SMURD din cadrul ISU Dolj dotată corespunzător şi având condiţii de izolare totală a pacientului. Acesta a fost predat personalului Institutului Matei Balş şi va rămâne izolat complet de restul pacienţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net