O fetiță de 14 ani din Botoșani a născut de Ziua Copilului

mama-minora.jpg

Aceasta este minora din Botașani care a născut la 14 ani
Pentru a treia oară în acest an o fetiță de 14 ani devine mamă în Botoșani
Foto:monitorulbt.ro
Citeste tot despre: 

La 14 ani, o copilă dintr-un sat botoșănean a primit un altfel de cadou de 1 iunie, Ziua Copilului. Ea a născut prin cezariană un băiețel de 3.690 de grame. Proaspăta mămică a declarat că tatăl copilului este un tânăr de 22 de ani care i-a transmis că abia aşteaptă să-şi poată lua acasă iubita şi bebeluşul.

Cei doi vor sta împreună cu părinții băiatului în comuna Ripiceni. Județul Botoșani ocupă potrivit specialiștilor locul I pe țară în ceea ce privește mamele care nasc la vârste fragede. Astfel, în primele cinci luni din acest an la Maternitatea Botoşani au fost aduși pe lume de mame minore 35 de copii, relatează monitorulbt.ro. Potrivit cadrelor medicale, trei dintre copii au fost născuți de mame în vârstă de 14 ani. Chiar dacă multe încă se mai joacă cu păpuşile, niciuna din mamele minore nu şi-a abandonat copilul în spital şi nici nu a fost nevoie de intervenţia reprezentanților din cadrul Direcției Generale de Asistență și Protecție Socială  pentru a avea grijă de copil. În cele mai multe cazuri bunicii sunt cei care preiau responsabilitatea de a fi părinți.”De cele mai multe ori, mamele adolescente provin din familii sărace, fără acces la consultaţie medicală constantă, de calitate, şi de aici consecinţe extrem de grave şi din păcate ireversibile, care se concretizează în naşteri premature, creşterea procentului de mortalitate infantilă, copii crescuţi de copii în medii socio-economice precare. E sugestivă imaginea în care o mămică minoră urmăreşte desene animate alături de pruncul ei. Ca şi cauze, predominante sunt destructurarea familiei, lipsa de comunicare între părinţi şi copii, gradul redus de şcolarizare”, a declarat pentru monitorubt.ro, Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean. De ce în fiecare an din ce în ce mai multe fete minore ajung mame dau răspunsul psihologii. Motivele sunt trei la număr: lipsa de educaţie, dorinţa de a scăpa dintr-o casă cu părinţi fie prea represivi, fie nepăsători și în sfârșit din cauza anturajului. Astfel, în fiecare an zeci de adolescente devin mame, uită de studii şi sunt forțate să devină adulţi, luând astfel viaţa în piept de la vârste tot mai fragede.

 

Citește și

 

La 15 ani, are doi copii şi e gravidă cu al treilea

 

A trăit 14 ani cu mama, acum voia să se însoare cu fiica minoră

Loading...

Citește și

  • O braşoveancă în vârstă de 32 de ani, care suferă de o infecţie renală gravă, a dat naştere copilului pe care îl purta în pântece în toaleta Spitalului Judeţean Braşov. Din păcate, copilul a fost născut prematur, la numai 28 de săptămâni. Atât mama cât şi bebeluşul se află într-o stare destul de gravă.