Femeia care a lucrat 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judeţean Târgovişte, cu documente falsificate, plasată în arest la domiciliu

politie.jpg

Foto: News.ro

Magistraţii Judecătoriei Sector 5 au dispus, joi, arest la domiciliu în cazul femeii care a lucrat 20 de ani ca psiholog la Spitalul Judeţean Târgovişte, în baza unor documente falsificate. Falsul medic este acuzat de înşelăciune în formă continuată şi exercitarea fără drept a unei profesii.

UPDATE: Femeia este soția fostului șef de Poliție Dâmbovița, Sorin Păun, scrie site-ul HotNews.ro, care citează surse judiciare. Aceasta a evaluat aproape 1.400 de oameni. La audieri, ea a recunoscut că și-a falsificat diploma, potrivit surselor G4Media.ro.

Prin exercitarea în mod ilegal a profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în cadrul comisiilor de specialitate), s-ar fi produs un prejudiciu instituției angajatoare de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019, a mai precizat Poliția Română.

Judecătoria Sector 5 a respins, joi, cererea procurorilor de arestare preventivă a pretinsului medic şi au dispus arest la domiciliu. 

Femeia este acuzată de o infracţiune continuă de înşelăciune, „constând în aceea că a indus şi menţinut în eroare Spitalul de Specialitate „Mănăstirea Dealu”, reorganizat începând cu data de 01.02.2011 în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte, cu ocazia încheierii unui contractul individual de muncă în funcţia de psiholog cu normă întreagă, dar şi pe parcursul derulării lui cu ocazia încheierii unui număr de 18 acte adiţionale (din 2008 până în 2018)”.

Femeia a fost plasată în arest la domiciliu

„Din cercetările efectuate rezultă că inculpata ar fi depus la dosarul de angajare documente de studii falsificate, respectiv: adeverinţa eliberată de Universitatea „Hyperion” - Facultatea de Psihologie şi Sociologie Bucureşti, potrivit căreia este absolventă şi licenţiată a acestei facultăţi, atestat de liberă practică având antetul Colegiului Psihologilor din România, dar şi atestat de liberă practică eliberat de D.S.P.Dâmboviţa eliberat în baza diplomei de licenţă falsificată, aparent eliberată de Universitatea Hyperion”, au transmis procurorii.

Potrivit acestora, actele adiţionale la contractul de muncă au produs efecte prin avansarea în cariera profesională şi prin creşterea remuneraţiilor salariale, fapt ce a condus la prejudicierea instituţiei angajatoare cu suma de 367.990 lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate doar pentru perioada 2011-2019 lei (de la Secţia de psihiatrie şi de la comisia de expertiză medico-legală).

De asemenea, femeia este acuzată de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

„În perioada 1999-2019, a exercitat fără drept profesia de psiholog în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte – Secţia Psihiatrie (...) în funcţia de psiholog cu normă întreagă, în cadrul comisiei de expertiză medico-legală psihiatrică, dar şi în cadrul unei societăţi comerciale, fără a fi licenţiată în specializarea de psiholog/ sociolog.

În perioada 2003-februarie 2019, inculpata a fost desemnată, anual, prin dispoziţii emise de D.S.P. Dâmboviţa şi ulterior de către conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte ca membru în comisia de expertiză medico-legală psihiatrică, în funcţia de psiholog, alături de doi medici primari psihiatri şi de un medic legist”, au mai precizat procurorii, potrivit news.ro.

Femeia a fost reţinută miercuri, iar joi a fost prezentată magistraţilor Judecătoriei Sectorului 5 Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1