Nu mai tăiaţi pădurile!

Ultima actualizare:

    Pomi verzi au fost culcaţi la pământ şi tăiaţi cu topoarele Foto: Andreea Dancu
Pomi verzi au fost culcaţi la pământ şi tăiaţi cu topoarele Foto: Andreea Dancu

Pădurile se distrug cu acordul autorităţilor. Peste două hectare de codru sunt mazilite în aceste zile la Păuleşti, în Prahova. Cei de la Ocolul Silvic Ploieşti au dat autorizaţie pentru ca 148 de arbori verzi să ajungă lemn de foc.

Lăcomia celor care distrug păduri nu cunoaşte margini. Peste tot în ţară indivizi dubioşi vin cu topoarele şi drujbele şi măcelăresc ”plămânul verde”.


    Pomii au fost defrişaţi unul câte unul Foto: Andreea Dancu
Pomii au fost defrişaţi unul câte unul Foto: Andreea Dancu

Unii o fac ilegal, alţii cu patalama de la autorităţi. Este şi cazul firmei Izadum Inter Forest care a câştigat licitaţia organizată de Ocolul Silvic Ploieşti ca să pună la pământ nu mai puţin de 148 de arbori din pădurea Păuleşti, aflată la 7 km de Ploieşti. Pomi verzi au fost tăiaţi bucată cu bucată şi au luat drumul vânzării pentru a fi puşi pe foc. ”Am cumpărat metrul cub cu 315 lei şi îl vând cu 350 de lei.


    Stejari, ulmi, carpeni şi tei au fost tăiaţi  în bucăţi şi căraţi cu maşinileFoto: Andreea Dancu
Stejari, ulmi, carpeni şi tei au fost tăiaţi în bucăţi şi căraţi cu maşinileFoto: Andreea Dancu

Ştiu că nu e bine să tai pădurea, dar eu o fac legal. Doborâm pomii marcaţi”, ne-a declarat Cristian Dima, patronul firmei. Ceea ce este adevărat. Ocolul Silvic a dat în exploatare 2,16 hectare de pădure, motivând că în felul acesta se regenerează codrul. ”Sunt lucrări propuse, tăieri de însănătoşire şi punere în lumină. Pădurea Păuleşti este gospodărită în regim de codru, adică se asigură regenerarea pe cale naturală. Cad ghinde, care se dezvoltă, dar pentru asta au nevoie de lumină ca să poată încolţi şi să crească puieţi”, ne-a explicat Adrian Kissinger, şeful Ocolului Silvic Ploieşti. Din păcate, aceştia vor ajunge la o înălţime medie de patru metri abia peste 20 de ani, timp în care pădurea va ”cheli” din ce în ce mai mult. 


    Drujbele răsună de câteva zile în pădure
Drujbele răsună de câteva zile în pădure

Acoperite de lege, autorităţile au în plan să defrişeze anul viitor 1.000 de metri cubi de lemn din această pădure. În condiţiile în care este singura sursă de oxigen a Ploieştiului, unul dintre  cele mai poluate oraşe din ţară şi care are nevoie de multă verdeaţă, nicidecum de o pădure măcelărită cu drujbele, pentru ca piaţa lemnului să nu fie afectată. Pe de altă parte, surse din cadrul Gărzii Forestiere Ploieşti ne-au promis că vor face controale şi că vor ţine sub observaţie defrişările din zonă. Un copac oferă într-o oră necesarul de oxigen al unui om pentru trei zile. Din păcate, în fiecare oră, în pădurile României sute de copaci sunt culcaţi la pământ, iar în urmă rămân imagini apocaliptice.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net