Noile restricții au intrat în vigoare. La ce oră se închid magazinele

Ultima actualizare:

    foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Noile restricţii aprobate de autorităţi au intrat în vigoare luni, la miezul nopţii, ele vizând în principal folosirea pe scară largă a certificatului verde. Purtarea măştii de protecţie redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă, se reintroduc restricţiile de circulaţie pe timpul nopţii, iar evenimentele private sunt interzise.

Potrivit secretarul de stat Raed Arafat, accesul în mall-uri este permis, începând de luni, doar în baza certificatului verde sau a dovezii trecerii prin boală. El a explicat că în magazinele esenţiale, alimentare sau farmacii, va fi permis accesul şi celor nevaccinaţi, dar trebuie să meargă în farmacii din afara centrelor comerciale mari.

Accesul la mall, permis doar cu certificat verde

Accesul în toate zonele care nu sunt esenţiale se va face numai cu certificatul verde, pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală, iar pentru magazinele esenţiale, se poate intra fără certificat verde, a spus Arafat la Palatul Victoria.”Dacă nu ai certificat verde, mergi la farmaciile care nu sunt în mall. Dacă nu ai certificat verde, mergi la magazine care nu sunt în mall”, a spus Raed Arafat. El a precizat că esenţiale sunt magazinele care comercializează alimente. ”În rest, în mall-uri se intră cu certificat verde”, a mai spus Arafat. Secretarul de stat a precizat că, în cazul copiilor sub vârsta vaccinării, aceştia nu pot intra în zonele unde se impune obligativitatea certificatului verde decât dacă sunt însoţiţi de adulţi care sunt vaccinaţi.

10 restricții care au intrat în vigoare de luni

​Citește și:

Propunerea ca angajații să meargă la muncă doar cu certificatul verde, blocată de Senat. Reacția lui Raed Arafat

Haos la închiderea școlilor. Ministrul Cîmpeanu: «Nu pot să oblig școlile private să instituie vacanță într-o anumită perioadă»

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net