Noi măsuri care vizează persoanele vârstnice. "Ar putea fi definit un alt interval orar în care pot ieşi din locuinţe"

Ultima actualizare:

    Persoanele de peste 65 de ani se pot putea deplasa doar între 11 și 13, începând de miercuri, 25 martieFoto: Inquam
Persoanele de peste 65 de ani se pot putea deplasa doar între 11 și 13, începând de miercuri, 25 martieFoto: Inquam

Restricțiile care vizează persoanele cu vârste de peste 65 de ani au intrat în vigoare miercuri, 25 martie, odată cu ordonanța militară nr 3. S-a stabilit că acestea au voie să părăsească domiciliul doar în intervalul orar 11.00-13.00, însă fiecare dintre noi a întâlnit cel puțin un bătrân în magazine sau piețe în afara acestui interval permis. Autoritățile s-au gândit la noi măsuri.

Secretarul de stat în MAI Bogdan Despescu spune că sunt posibile noi măsuri adoptate prin Ordonanţă militară privind deplasarea persoanelor în vârstă, acesta anunţând că se analizează stabilirea unui alt interval orar sau majorarea intervalului stabilit, care este în prezent de două ore, având în vedere numărul mare al celor care ies la cumpărături la începutul acestui interval. „Înţelegem nevoia oamenilor de a-şi asigura bunurile de strică necesitate, evaluăm în permanenţă situaţia. Dacă specialiştii vor propune noi măsuri, Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă cu siguranţă va decide în acest sens şi dacă va decide, va fi dispusă o anumită interdicţie prin Ordonanţă Militară. E importantă o analiză inclusiv referitoare la posibilitatea de a diferenţia un alt interval orar, sau poate chiar a mări, pentru că la începutul intervalului 11-13 foarte multe persoane vor să iasă la cumpărături” a declarat Bogdan Despescu la Antena 3. Acesta a menţionat că sâmbătă în Bucureşti acţionează peste 2000 de angajaţi ai MAI, militari şi poliţişti locali care se asigură că sunt respectate măsurile dispuse prin ordonanţele militare. Persoanele de peste 65 de ani au la dispoziţie intervalul orar 11-13 pentru rezolvarea problemelor de strictă necesitate. însă, în utlimele zile, în contextul pregătirilor pentru sărbătoarea de Florii şi pentru Paşte, în pieţele centrale din mai multe oraşe a fost aglomeraţie, ceea ce a dus la nerespectarea regulilor de distanţare socială.

Piețe volante lângă blocuri

Pensionarii din sectorul 2 vor avea de săptămâna viitoare pieţe volante lângă blocuri. Este un proiect pilot al Primăriei sectorului 2 pentru a evita aglomerarea în Piaţa Obor, cea mai căutată din Capitală. În acelaşi timp, directorul de la Protecţia Consumatorului face apel către cei mai tineri să dea întâietate vârstnicilor la cumpărături.

Citește și:

Cele mai întâlnite întrebări despre ordonanțele militare. 37 de răspunsuri care pot lămuri pe toată lumea

Oficial! De miercuri, persoanele peste 65 de ani au voie să se deplaseze numai între orele 11 și 13

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net