Noi dezvăluiri: soţii Maleon au împodobit bradul înainte să se spânzure. Femeia pierduse recent o sarcină

vila_sotilor_maleon.jpg

Anda Maleon, Bogdan Maleon, dubla sinucidere
Anda şi Bogdan Maleon au fost găsiţi decedaţi în vila lor din cartierul ieşean Tătăraşi
Foto: jri.ro

În jurul dublei sinucideri de la Iaşi rămân semne de întrebare. Profesorul universitar Bogdan Maleon a fost găsit spânzurat de o grindă din mansardă, iar trupul neînsufleţit al soţiei sale, Anda, se afla întins pe podea, în aceeaşi încăpere. Înainte de a recurge la gestul extrem, cei doi au împodobit bradul.

Cazul soţilor Anda (38 de ani) şi Bogdan Maleon (42 de ani) a bulversat mediul universitar din Iaşi. Anchetatorii au anunţat miercuri că Anda şi Bogdan se aflau sub influenţa alcoolului când au decis să-şi pună capăt zilelor. Necropsia a stabilit o alcoolemie de 2,40 grame la mie în cazul femeii şi de 1,70 grame la mie în cazul bărbatului, după cum a dezvăluit Carmina Pascal, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Depresia Andei, posibil motiv al gestului extrem

Soţii Maleon au băut vin şi au împodobit bradul înainte de a se spânzura, scrie ziaruldeiasi.ro. Anchetatorii susţin că lângă pomul de Crăciun au rămas mai multe globuri, deşi câteva podoabe fuseseră puse în brad. Cei care fac cercetări în acest caz au mai aflat că femeia pierduse recent o sarcină, iar acest lucru a făcut-o să treacă printr-o depresie, ceea ce ar putea constitui mobilul sinuciderii. Anchetatorii au refăcut filmul dramei, concluzionând că Anda s-a spânzurat, cu o curea, de o grindă a mansardei. Bogdan a descoperit-o şi a încercat degeaba s-o resusciteze. Pe fondul şocului, profesorul universitar a recurs la acelaşi gest. Bogdan, care era director al Bibliotecii Centrale Universitare din Iaşi, şi Anda, care era implicată în proiecte cu fonduri europene dedicate comunităţii academice, au fost înmormântaţi astăzi, la Cimitirul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel.

“Nu răspundea nimeni la telefon”

Conferenţiarul doctor Liviu Pilat, profesor al Facultăţii de Istorie de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“, a povestit cum i-a găsit pe cei doi soţi. „Erau aşteptaţi să vină la noi la masă, că aşa stabilisem. De obicei veneau să ne întâlnim, familiile noastre erau prietene, aşa că, întrucât nu au mai dat nici un semn, am încercat să îi sunăm. Cum nu răspundea nimeni la telefon, am devenit îngrijoraţi, iar peste vreo oră am zis să trag o fugă pe la ei, să văd dacă nu s-a întâmplat ceva“, relatează Liviu Pilat.

“L-am văzut pe el atârnat”

Conferenţiarul îşi aminteşte că a ajuns lângă casa familiei Maleon, a sunat la sonerie, dar nu a răspuns nimeni. „Era ca şi cum ar fi fost acasă. Mi s-a părut ciudat. Am vorbit la telefon cu soţia mea şi ea mi-a dat ideea să caut un vecin şi să ne uităm împreună prin casă. Am găsit chiar vecinul de vizavi, care era chiar atunci la maşină; am intrat în casă şi am început să luăm camerele la rând. Când am ajuns la etaj şi am mers în capăt, l-am văzut pe el atârnat. Am rămas şocat şi am sunat atunci la 112“, îşi aminteşte prietenul familiei Maleon.

“Era de admirat felul în care se înţelegeau”

Liviu Pilat susţine că Anda şi Bogdan se înţelegeau foarte bine: „Nu se întâmplase nimic, chiar nimic, miercuri la birou am discutat, şi totul părea normal. La fel şi în familie, nu aveau doar planuri îndepărtate, ci planuri de activitate, legate de serviciu. Alcătuiau o familie model. Era de admirat felul în care se înţelegeau, Bogdan era foarte grijuliu şi atent cu Anda, iar lucrurile astea le-am observat dintotdeauna, nu poţi să spui că se prefăceau. Sunt unele chestiuni care se pot mima, dar nici chiar aşa, să nu observi nimic, iar apoi să degenereze, nu se poate, nu există“.

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Vestea că soţii Anda şi Bogdan Maleon, membri de vază ai comunităţii academice din Iaşi, s-au sinucis a cutremurat oraşul. Cei doi au fost găsiţi morţi în casă: el – spânzurat de o grindă, ea – pe podeaua aceleiaşi încăperi. În urma necropsiei s-a stabilit că soţii Maleon s-au spânzurat la un interval de două-trei ore. Analizele au relevat că Anda şi Bogdan consumaseră cantităţi mari de alcool.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1