Noi centre de vaccinare vor fi deschise săptămâna viitoare. Mesajul medicului Valeriu Gheorghiță

centru-de-vaccinare.jpg

centru de vaccinare
Vor fi deschise noi centre de vaccinare
Sursă foto: Arhivă Click!

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, a vorbit despre deschiderea unor noi centre de vaccinare și despre succesul primei etape de vaccinare. Potrivit acestuia, aproximativ 85% din cadrele medicale vor fi vaccinate până la finalul lunii ianuarie, lucru care transmite un semnal puternic de încredere.

Autoritățile vor deschide săptămâna viitoare noi centre de vaccinare în țară, după ce la cele existente s-au epuizat programările, iar după prima etapă circa 85% din personalul medical se va fi vaccinat. 

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, a declarat că prima etapă a fost un succes, în condițiile în care se va ajunge la 85 % de vaccinați în rândul cadrelor medicale.

Cât despre etapa a doua de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat că va fi luată în considerare deschiderea unor noi centre de vaccinare, ținând cont că locurile disponibile la centrele existente au fost epuizate deja. 

valeriu-gheorghita.jpg

valeriu gheorhita
Medicul Valeriu Gheorghiță este cel care coordonează campania de vaccinare
Sursă foto: Arhivă personală

”Vom face o evaluare săptămâna viitoare pentru a putea deschide în următoarele 20 de zile locuri pentru a putea programa alte persoane. În aceste centre care până la acest moment au fost înființate nu mai putem asigura programarea, având în vedere că deja după 20 de zile, începând din ziua 21, persoanele astăzi programate trebuie să-și efectueze rapelul. Și atunci urmează să redeschidem alte centre de vaccinare”, a mai spus Gheorghiță.

vaccin-covid.jpg

vaccin covid
Autoritățile vor deschide săptămâna viitoare noi centre de vaccinare în țară
Sursă foto: Shutterstock

"Se împlinesc 3 săptămâni de când am demarat Campania de vaccinare în România, odată cu celelelalte state ale UE. Peste 70% dintre persoanele cuprinse în etapa 1 au fost deja vaccinate, din estimările noastre mai sunt 17% programate până la 31 ianuarie, ceea ce înseamnă că vom depăși un prag de 80- 85% dintre lucrătorii din sistemul medical și social care vor fi vaccinați. Reprezintă un semnal puternic de încredere”, afirmă coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1