NEWS ALERT Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat demisia! Cine va fi ministru interimar

Ultima actualizare:

    Ministrul Sănătății, Victor Costache Inquam Photos / George Calin
Ministrul Sănătății, Victor Costache Inquam Photos / George Calin

În plină pandemie de coronavirus și la o zi după ce a anunțat că vrea să testeze toți bucureștenii, Ministrul Sănătății, Victor Costache, și-a dat demisia.

UPDATE 10.45 Premierul Ludovic Orban anunţă oficial demisia lui Victor Costache de la Ministerul Sănătăţii şi faptul că îl propune înlocuitor pe secretarul de stat Nelu Tăratu. ”Domnul Victor Costache şi-a prezentat demisia din funcţia de ministru al Sănătăţii, din motive profesionale şi personale. Am luat act de această demisie. Îi voi transmite preşedintelui României această demisie pentru a putea să se emită decretul de revocare. Aproape 5 luni de zile Victor Costache a făcut parte din Guvernul pe care-l conduc, am făcut echipă şi am luat o serie de decizii importante pentru sistemul medical. Regret demisia, dar o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare. Îi voi propune domnului preşedinte pentru funcţia de ministru al Sănătăţii pe domnul Nelu Tătaru”, a declarat Orban.UPDATE 10.20 Surse din conducerea PNL au spus pentru Digi24.ro că ministrul sănătății și Ludovic Orban au avut aseară o discuție aprinsă pe tema lipsei de echipamente din spitale, premierul fiind furios cu privire la anunțul privind testarea bucureștenilor.

Surse oficiale au declarat pentru Știrile PRO TV că ministrul Sănătății, Victor Costache, a demisionat, după declarațiile pe care le-a făcut miercuri, la Adevărul LIve, despre testarea populației Bucureștiului pentru coronavirus. Conform surselor citate, interimatul la Ministerul Sănătății va fi asigurat de actualul secretar de stat Nelu Tătaru.

Ce a declarat Victor Costache despre testarea bucureștenilor

Ministrul Sănătăţii a precizat miercuri, la Adevărul Live, că lucrează la un protocol împreună cu dr. Streinu-Cercel, pentru a implementa un program inovativ, prin care să fie testați de noul coronavirus toţi bucureştenii. „Săptămâna viitoare sper să avem şi foarte multe teste disponibile la nivel naţional. Sunt undeva în jur de 180.000, care trebuie să ajungă până cel tarziu la sfârşitul acestei săptămâni. Necesarul pe care l-am indentificat în momentul de faţă este undeva până în minimum 2 milioane, maximum 5 milioane de teste. Acesta este primul necesar la nivel naţional.Astăzi (miercuri, 25 martie - n.red.) am pregătit un protocol cu domnul profesor Streinu-Cercel, care va fi validat şi dorim să implementăm un program inovativ, de tipul celor din Coreea de Sud şi să testam toţi cetăţenii din Bucureşti, cu echipe mobile de testare door to door (din uşă în uşă n.red.)”, a declarat ministrul, la Adevărul LIVE.  

Citește și:

Ministrul Sănătății vrea să testeze toți cetățenii din București pentru noul coronavirus. Când începe testarea

Ludovic Orban: "Regret decizia lui Victor Costache de a demisiona!" Nelu Tătaru, propus ministru al Sănătății

image
image
image
image
image
image
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net