Nelu Tătaru propune vaccinarea obligatorie a anumitor persoane. Vezi dacă te numeri printre ele!

Ultima actualizare:

    nelu tătaru, fost ministru al Sănătății și consilier onorific al premierului Cîțu, propune vaccinarea obligatorie anti Covid în România pentru anumite categorii de persoaneSursa foto: Facebook/Nelu Tătaru
nelu tătaru, fost ministru al Sănătății și consilier onorific al premierului Cîțu, propune vaccinarea obligatorie anti Covid în România pentru anumite categorii de persoaneSursa foto: Facebook/Nelu Tătaru

Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății și actual consilier onorific al premierului, a declarat că va propune în ședința de guvern de miercuri vaccinarea obligatorie a anumitor categorii de populație sau testarea săptămânală. Măsura ar viza persoane din sectoarele esențiale de activitate, precum profesori, polițiști, pompieri sau jandarmi, dar obligativitatea imunizării ar putea fi impusă și pentru persoanele vârstnice, bolnavii oncologici sau cei imunodeprimați. O decizie în acest sens va fi luată doar cu acordul ministerului Sănătății și cel al Comitetului național pentru Situații de Urgență.

Vaccinarea obligatorie în România. Propunerile lui Nelu Tătaru

România se află în plin val 4 al pandemiei de Covid, iar dacă marți s-au înregistrat aproape 4000 de noi cazuri, miercuri numărul acestora l-a depășit pe cel de ieri. La spitalul Victor Babeș nu mai sunt locuri libere la ATI, iar creșterea fulminantă, de la o zi la alta, poate pune în pericol chiar funcționarea școlilor. În tot acest timp, spitalele se pregătesc pentru ce este mai rău, căci față de situația din trecut acum avem de-a face cu o tulpină mult mai contagioasă și care afectează inclusiv copiii. 

Într-un interviu acordat DigiFM, Nelu Tătaru susține că în această situație, care tinde să devină critică, sunt necesare măsuri urgente de stopare a răspândirii Covid-19.  Astfel, Tătaru a spus că intenționează să îi propună premierului Cîțu în ședința de Guvern de miercuri, 15 septembrie, vaccinarea obligatorie a persoanelor ce fac parte din categorii esențiale de activitate sau testare săptămânală.

Nelu Tătaru, despre categoriile de persoane care ar putea fi imunizate obligatoriu 

"Acele persoane din sectoarele esențiale să fie vaccinate, iar cei care au legături cu acele sectoare să fie testați săptămânal. Ne gândim la vaccinare sau testare. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale. Deciziile se iau la nivelul Ministerului Sănătății sau CNSU, pe care îl conduce premierul. Trebuie să înțelegem că suntem într-un val patru, care este mai agresiv decât unu sau doi. Ne e greu să îl luăm în serios după un sezon estival", a declarat Tătaru.  Din sectoarele esentiale de activitate fac parte medicii, cadrele didactice, jandarmii, polițiști, pompierii.


    Mircuri, 15 septembrie, am depășit pragul psihologic de 4000 de îmbolnăviri cu CovidSursa foto: RoVaccinare/Facebook
Mircuri, 15 septembrie, am depășit pragul psihologic de 4000 de îmbolnăviri cu CovidSursa foto: RoVaccinare/Facebook

Nelu Tătaru va propune vaccinarea obligatorie și a persoanelor vârstnice, a celor care suferă de HIV/SIDA, pentru bolnavii oncologici, transplantați sau imunodeprimați. Aici sunt cei pe care trebuie să îi avem în vedere într-o primă fază. Nu putem opri pandemia, dar putem limita numărul de decese și numărul de internări în Terapie Intensivă”, a mai spus acesta.

Nelu Tătaru, despre ce pățești dacă refuzi vaccinarea sau testarea

Tătaru a precizat că dacă cei aflați în categoria stabilită nu se vaccinează, vor fi obligați să se testeze săptămânal: "Se face (testarea - n.r.), în general, săptămânal. Întrebat ce se întâmplă dacă o astfel de persoană nu face nici vaccinul, nici testul, Tătaru spune că se ia inclusiv în calcul să i se interzică dreptul la muncă: "În măsura în care reprezintă un pericol, având în vedere și situația din localitatea respectivă, factorii care pot duce la o transmitere în comunitatea respectivă, putem să ne gândim și la acest lucru. Trebuie să înțelegem că binele sau beneficiul comun este mai important decât binele individual".

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net