Nelu Tătaru: „Danemarca își face griji că românii și bulgarii ar putea să întrețină pandemia”

tataru.png

Nelu Tătaru
Foto: Inquam Photos

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Fostul ministru al sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seara, la Digi24, că restricțiile pentru România nu vor întârzia să apară, asta pentru că statele UE cu rate de imunizare care depășesc 70%, precum Danemarca, manifestă îngrijorare cu privire la români și bulgari, care ar putea să întrețină în continuare pandemia, din cauza procentului mic de oameni vaccinați.

„Numărăm paturile, dar fără să facem nimic să nu umplem aceste paturi. Numărul de cazuri exact nu-l știe nimeni. Datorită faptului că testările se pot face și acasă, cu teste luate din farmacii și că se pot face forme și mai ușoare de boală, unii nu le mai declară.

Avem și în acest moment mai multe cazuri, dar lumea începe să trateze aceste cazuri ca pentru o gripă sau sunt la siguranța celor care poate s-au vaccinat sau celor care au trecut prin boală, ori celor care o formă ușoară", a declarat Nelu Tătaru. 

Câte cazuri reale de COVID are România?

Întrebat dacă în prezent suntem, de fapt, la 10.000 de cazuri, Tătaru a răspuns: „Nu știu dacă suntem la 10.000, dar nu suntem nici la 4.000".

„Dincolo de ce discutam anul trecut, dinstanțare, mască, dezinfectant, avem ceva ce n-am avut anul trecut, avem vaccinul. Încă jucăm după regulile de anul trecut, dar uităm vaccinul La începutul verii număram lunile și întrebam când apare vaccinul.

La începutul anului trebuia să respectăm rândul. N-o să terminăm această pandemie dacă nu ajungem la un grad de imunizare de 60-70%. Imunizarea o putem face prin vaccinare sau prin trecerea prin boală. Multi dintre cetățenii noștri aleg să treacă prin boală", a mai precizat fostul ministru al Sănătății. 

Nelu Tătaru: „Românii și bulgarii ar putea să întrețină această pandemie”

Tătaru a mai spus că există state europene cu o rată de vaccinare ridicată, precum Danemarca, țară care se teme că ceilalți comunitari, adică românii și bulgarii, ar putea să întrețină pandemia prin nevaccinare.

„State europene, prin introducerea unor restricții, au ajuns la rate de imunizare de 60, 70, chiar 80%. Noi în acestem momente mergem pe aceleași discuții antivaccinare, bagatelizăm tot ce înseamnă pandemie.. Spuneam că în 2022 va fi un an de ieșire din pandemie, ca abia în 2023 să trăim normal.

Vedeam un studiu din Danemarca, țară care ajunsese la 72% rată de vaccinare, și își făceau griji de ceilalți comunitari, românii și bulgarii, care ar putea să întrețină această pandemie. Sunt discuții și sunt studii pe care fiecare stat și le face, dar restricțiile nu vor întârzia să apară", a mai spus acesta, la Digi 24.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5