Nebunie la mare: 200.000 de turiști. Prețuri mari, măștile nu se mai poartă aproape deloc

mare_1_chopy.jpg

Costineşti – mereu o mare de oameni

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Plaje pline, unde nu mai ai unde să arunci un ac, terase şi restaurante unde dai cu tunul şi nu găseşti o masă, hoteluri şi pensiuni care gem de oameni. Aşa a arătat tabloul de weekend pe litoralul românesc. A fost înregistrat recordul acestei veri fierbinţi: 200.000 de oameni la mare! Cei mai mulţi dintre turişti au ignorat, din păcate, măsurile anti-COVID-19.

E perioada concediilor, aşa că mulţi români au optat, ca în fiecare an, pentru staţiunile de pe litoral. Acestora li s-au adăugat turiştii de weekend, care au căutat răcoarea valurilor, într-una dintre verile cele mai toride din ultimii ani. 
Trenurile au fost aglomerate, iar şirul de maşini de pe Autostrada Soarelui părea că nu se mai termină. Fie că vorbim de nordul litoralului (Năvodari şi Mamaia), fie că vorbim de sud (Eforiile, Costineşti, Neptun, Olimp, Venus, Jupiter, Saturn, 2 Mai sau Vama Veche), plajele au însemnat un adevărat furnicar. În staţiunile de pe litoral capacitatea de ocupare a fost de peste 90%.

mare_2ff_copy.jpg

Aşa arăta Mamaia în weekend
Captură Digi24

Cine a ajuns pe nisip după ora 8.00 dimineaţa, cu greu a mai găsit un loc liber pentru cearşaf sau un şezlong la malul mării, arată digi24.ro. 
„După cum vedeţi, este aglomeratie. Pentru cât oferă litoralul nostru, preţurile sunt exagerate. În schimb, este frumos, fiindcă suntem cu nişte prieteni”, spune o turistă venită la Mamaia. „Preţuri pentru români: şi mai mari, şi mai mici. O noapte de cazare este aici 330 de lei”, afirmă un tânăr aflat sub o umbrelă. „Şase persoane - 5.400 de lei. Pentru patru nopţi”, completează un alt bărbat aflat pe plajă. Lipsiţi de orice griji, copiii sunt încântaţi. „E multă apă şi pot să mă joc”, se bucură un puşti.

«Masca? Nici în magazin»

Tulpina Delta a virusului SARS-CoV-2, mult mai contagioasă, este deja dominantă în Europa, iar în România se transmite comunitar, după cum avertizează specialiştii. 
Pericolul reprezentat de noul coronavirus pare să nu-i intereseze, câtuşi de puţin, pe cei veniţi, cu mic, cu mare, să se bălăcească. La mare, aproape nimeni nu mai respectă regulile sanitare – distanţarea socială şi portul măştii de protecţie. O tânără care se bronza la Mamaia a constatat că lumea ignoră măsurile. 

mareg_3_copy.jpg

Răcoarea apei, remediu pentru arşiţa acestor zile

„Masca nu se mai poartă nici în magazin, nici în autobuz”. O altă fată confirmă: „Aşa e, pe aici a dispărut masca”.

«Doar Obeliscul a rămas la fel»

În Costineşti, staţiunea care reprezenta, în Epoca de Aur, o oază de libertate pentru tineri, aglomeraţia a devenit o obişnuinţă. „Părinţii mei abia aşteptau vara, ca să-şi petreacă două săptămâni aici. Mereu ­mi-au povestit despre famecul acestei staţiuni”, povesteşte Alex, un tânăr din Târgu Jiu, pentru Click! 
„Mie îmi place şi acum, deşi ai mei susţin că doar Obeliscul mai aminteşte de vremurile când erau ei tineri. Acum se duc în 2 Mai sau în Grecia, aşa că m-au lăsat pe mine să duc tradiţia mai departe. E foarte aglomerat, răsună prea multe manele, preţurile sunt aşa şi aşa. Au început să crească însă, doar e august, vârf de sezon. Dar în Costineşti vin în continuare fete frumoase”, zâmbeşte gorjeanul.

«Preţurile au cam luat-o razna»

Vama Veche, un alt loc adorat în trecut pentru nonconformism, rămâne un magnet pentru turişti de toate vârstele. 
„E cool aici, vin chiar şi de două-trei ori pe vară, chiar dacă e departe de casă. Atmosfera n-are egal, dar acum e multă aglomeraţie”, explică, entuziasmată, Claudia, o studentă din Arad. 

mare_5_cgopy.jpg

Vama Veche, o atracţie pentru tineri vară de vară
Foto: Click!

„Preţurile au cam luat-o razna. O ciorbă ajunge la 22 de lei, o bere e 10 lei, un peşte bun, gătit la tablă, sus, la cherhana, sare de 60 de lei. Mai un sandwich, cu mezeluri de la magazin, mai o apă plată, ne descurcăm”, se amuză tânăra, însoţită de o gaşcă de prieteni.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul