Ne-am plimbat cu "omida", autobuzul de 18 metri

Ultima actualizare:

    Autobuzul articulat,  denumit popular cu burduf,  nu a mai circulat pe străzile  Capitalei de pe vremea lui Ceaușescu fotografii: Florin Şuler
Autobuzul articulat, denumit popular cu burduf, nu a mai circulat pe străzile Capitalei de pe vremea lui Ceaușescu fotografii: Florin Şuler

Frigider, sistem Big Brother, motor Euro 6, trape reglabile, terminal de calculatoare care reglează toate sistemele maşinii. Nu este o maşină de fiţe, ci noul autobuz Otokar venit din Turcia, gata să-şi înceapă munca pe străzile Capitalei.

Aglomeraţie mare ieri, în autobaza STB de pe Bd. Pallady, nr 64. Zeci de oameni roiau în jurul mai multor vehicule turcoaz. Au venit primele 20 de autobuze din lotul de 400, achiziţionate de Primăria Capitalei de la firma turcă Otokar. Pentru prima oară după Revoluţie, pe străzile Capitalei vor circula autobuze cu burduf. Interiorul vehiculelor pare carlinga unui avion.

Vehiculele sunt  dotate cu sisteme  Big Brother și  de informare  a călătorilor
Vehiculele sunt dotate cu sisteme Big Brother și de informare a călătorilor

“Are motor Euro 6, mult mai silenţios şi ecologic ca la actualele autobuze, este practic o altă generaţie. La bord, în dreapta şoferului avem sistem de informare călători, care comunică date despre traseu, poziţionarea prin GPS şi numărătorul electronic de călători. Avem apoi sistem de supraveghere video, mai complet faţă de actualele autobuze”, începe să ne prezinte cabina şoferului Liviu Călin, director la STB. Instalaţia de climatizare acoperă, de data aceasta, toate colţurile maşinii, iar sistemul de iluminat e cu leduri.

Așa arată burduful, care  unește cele două compartimente  ale autobuzului articulat
Așa arată burduful, care unește cele două compartimente ale autobuzului articulat

”Traseele şi informaţiile importante, cum ar fi staţiile, sunt anunţate în premieră şi în afara vehiculului. Noile autobuze vor fi introduse pe trasee de la jumătatea lui noiembrie, chiar şi validatoarele de carduri de călătorie vor fi schimbate cu altele mai mici”. ”Cele articulate le vom folosi pe liniile expres, cum ar fi spre aeroport. Autobuzele cu două uşi vor fi introduse pe liniile care au puţini călători şi cele de noapte, iar cele cu trei uşi în restul traseelor. Vom începe treptat introducerea autobuzelor noi, cu liniile din centru”, ne-a explicat Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al STB. 

Șoferul are și frigider  în cabina autobuzelor  turcești cumpărate de  Primăria Capitalei
Șoferul are și frigider în cabina autobuzelor turcești cumpărate de Primăria Capitalei

Click! spune

Conform graficului de livrări, până la sfârşitul lui 2018 vor sosi la Bucureşti primele 100 de autobuze, urmând ca anul viitor să ajungă şi restul de 300 de vehicule. Achiziţia a costat Municipalitatea 100 de milioane de euro plus TVA. 

Primele 20 de autobuze sosite  sunt parcate la Autobaza Titan
Primele 20 de autobuze sosite sunt parcate la Autobaza Titan

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net