A murit Clara Mărgineanu, poetă și fostă jurnalistă TVR. Avea doar 47 ani și suferea de o boală gravă

Ultima actualizare:

    Clara Mărgineanu s-a stins azi, 26 aprilie, în Săptămâna Luminată
Clara Mărgineanu s-a stins azi, 26 aprilie, în Săptămâna Luminată

Doliu în lumea artistică și literară din România. Jurnalista și poeta Clara Mărgineanu, ale cărei versuri au fost cântate de numeroși artiști folk de la noi, s-a stins măcinată de o boală gravă. Luna trecută, regretata poetă făcea un apel disperat de pe patul de spital. Pe 4 iulie ar fi împlinit 48 de ani.

Anunțul trist i-a tulburat profund pe prietenii și colaboratorii Clarei Mărgineanu: "Filiala București-Poezie a Uniunii Scriitorilor din România anunță cu profundă tristețe încetarea din viață a distinsei poete și realizatoare TV Clara Mărgineanu. A publicat 10 volume de poezie și a obținut numeroase premii pentru jurnalism cultural. Prin dispariția Clarei Mărgineanu, literatura noastră suferă o dureroasă pierdere. Dumnezeu s-o odihnească".

Pe 31 martie, Clara Mărgineanu, care era internată în stare gravă, la Spitalul Colțea din București, făcea un apel disperat, pe Facebook. ”Omenia va învinge pandemia! Dragii mei prieteni, vă scriu greu, cu mâna dreaptă branșată la perfuzii și transfuzii. Vă rog respectuos, ca în ceea ce mă privește, să luați în seamă doar mesajele postate și semnate de mine. Mesajele dumneavoastră scurte, calde și binevoitoare mi-au fost și îmi sunt oxigen și balsam. Deocamdată, există cantitatea de sânge care îmi este necesară. Așa m-a anunțat domnul doctor. Aseară am făcut prima transfuzie, cu speranța că voi fi aptă să suport tratamentul care se impune. De obicei, scriu mai frumos și mai poetic, acum, respirația în sine mi se pare un poem. Și cântecul Sirenelor de pe Salvare, noaptea, transferată între spitale... În acord cu felul meu de a fi, nu aș fi cerut, vreodată, ajutor pe Facebook. Așa m-a sfătuit Părintele Alexandru (de care fac ascultare), să scriu, să cer ajutorul... Așa am făcut și ce a urmat a fost o revelație a binelui din oameni...Acum, inima mea vă face o plecăciune. În aceste vremuri scoase din minți, cred că întrevăd o posibilă soluție: Omenia va învinge pandemia! Omenia, altruismul și generozitatea dumneavoastră v-au anihilat propriile neliniști și spaime. V-ați grăbit să mă ajutați. Acum, pe mine, altădată pe altcineva. Spirala binelui. În aceste gesturi, zâmbește Dumnezeu! Trimit către fiecare, iubirea mea! Clara Mărgineanu, Spitalul Colțea, 31 martie”.

Gheorghe Gheorghiu își plânge prietena

Solistul Gheorghe Gheorghiu, colaborator apropiat al Clarei Mărgineanu, a fost șocat la aflarea tristei vești. "Doamne Dumnezeule, nu-mi vine sa cred! Clara Margineanu! Clara mea draga, suflet bun și om minunat, să ai un drum lin către stele! Ne va fi dor de tine mereu, de gândurile tale așternute pe hârtie în atâtea și atâtea cărti de poezie! Dumnezeu să te aibă în paza lui", a scris Gheorghe Gheorghiu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net