«Muncea 18 ore ca să-l ducă pe Oprea la WC»

Ultima actualizare:

    ✝ Bogdan Gigină avea 28 de ani când a murit şi abia se căsătorise
✝ Bogdan Gigină avea 28 de ani când a murit şi abia se căsătorise

Au trecut zece luni de la moartea poliţistului Bogdan Gigină şi noi amănunte de culise ies la iveală. Tatăl tânărului mort în coloana lui Gabriel Oprea îl învinovăţeşte pe fostul demnitar că-l muncea pe băiat câte 18 ore pe zi. De multe ori, stătea după el ca să-l ducă de la restaurant la toaletă.

Se credea atât de preţios că nu-şi putea face nevoile la toaleta localului unde obişnuia să ia masa. Voia să facă pipi doar la WC-ul său de acasă sau de la Ministerul de Interne, al cărui şef era. Şi nu oricum! Ca să nu-şi dea drumul pe el, avea nevoie de coloană oficială care să-l ducă prin traficul bucureştean ca vântul şi ca gândul. Cu 120 km/h, spun poliţiştii că erau obligaţi să gonească printre maşini.

accident gigina12122121 jpeg

”Erau zile când programul sărea de 18 ore, pentru a fi deplasat oficialul de la restaurant la toaleta proprie şi retur, ori pe la vreun ballroom”, a scris Cornel Gigină, tatăl poliţistului, pe Facebook, conform nows.ro.

La fel s-ar fi întâmplat şi în seara de 20 octombrie 2015. Afară ploua cu găleata, iar Bogdan Ginină ”zbura” pe motocicletă. Lucra de 12 ore, a derapat şi a ajuns într-o groapă adâncă, de pe str. Ştirbei Vodă, săpată pentru o lucrare la gaze. Tânărul de 28 de ani n-a mai avut şansă. A murit zdrobit, iar Oprea a fugit ca un laş de la locul accidentului. Tatăl lui Bogdan se întreabă şi acum cine se face vinovat pentru pierderea fiului său.

“Cine e vinovat de moartea lui Bogdan? Superiorii Brigăzii Poliţiei Rutiere? Ministrul Gabriel Oprea? Firma de gaze? Pentru noi, părinţii, singura vină a lui Bogdan e aceea că s-a supus ordinului unor mizerabili. A refuzat să asigure traseul ca antemergător, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Nimeni nu îndrăznea să facă asemenea cereri către Gabriel Oprea”, mai scrie bărbatul, şi el poliţist de meserie.

După moartea tânărului, Gabriel Oprea a fost acuzat de abuz în serviciu. Procurorii spun că a folosit numai într-un an de 1.600 de ori escorta Poliţiei, de multe ori în interes personal. În seara tragediei, 27 de poliţişti lucrau pentru el, un sfert din agenţii de serviciu de la Rutieră.

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net