Moțiunea împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu a picat în Camera Deputaților

Ultima actualizare:

    Moțiunea depusă de PSD la adresa ministrului Sănătății nu a întrunit numărul necesar de voturi în Camera Deputaților Foto: antena3.ro
Moțiunea depusă de PSD la adresa ministrului Sănătății nu a întrunit numărul necesar de voturi în Camera Deputaților Foto: antena3.ro

Moțiunea împotriva ministrului Sănătății, Vlad Vociculescu a picat la vot. Din cei 301 deputați prezenți la vot, 140 de parlamentari s-au prounţat în favoarea moţiunii şi 161 împotriva acesteia. Este prima moţiune simplă depusă de opoziţie în această legislatură.

Potrivit regulamentului, moţiunile simple se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. Procedural, o moţiune simplă împotriva unui ministru nu are efect juridic şi, chiar dacă este adoptată de Parlament, acesta nu este automat demis. Pentru ca moțiunea să aibă mai multe șanse să treacă, liderul grupului PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis a cerut vot secret. Solicitarea a fost însă respinsă de majoritatea la putere, PNL, USR-Plus-UDMR.

Ce au spus reprezentanții PSD și cum s-a apărat ministrul Sănătății

Documentul era intitulat“Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid!Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea şi viaţa românilor". Moţiunea a fost semnată de 109 social-democraţi, a fost depusă miercuri 10 februarie, citită luni 15 februarie și votată de deputați miercuri, 17 februarie. Reprezentanții PSD au atacat în moțiune modul în care ministrul Vlad Voiculescu și-a făcut datoria și faptul că, în timpul care s-a scurs de la învestirea sa, au constatat “atât de multă incoerenţă, lipsă de profesionalism şi de asumare cât nu s-a văzut în ultimii 30 de ani în România". La depunerea moțiunii și la citirea ei, reprezentanții PSD au venit cu pancarte negre prin care cereau demisia lui Vlad Voiculescu. În replică, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu a declarat în cadrul dezbaterilor de luni, că "autorul direct al dezastrului din ultimii 30 de ani din sistemul de sănătate din România este PSD".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net