Monument în memoria victimelor din Colectiv

La aproape un an de la tragedia din Club Colectiv, în urma căreia 64 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 200 au fost rănite, va fi înălțat un monument în memoria acestora. Inaugurarea ar trebui să se facă în 30 octombrie, în Piața Bucur, în apropierea locului blestemat.

Amintirea victimelor teribilului incendiu din Clubul Colectiv din Capitală este vie în sufletele rudelor și prietenilor. În 30 octombrie 2016, în Piaţa Bucur din Capitală urmează să fie inaugurat un monument memorial pe care vor fi gravate numele tuturor celor care au murit acolo, scrie romaniatv.net. 

Asociaţia Colectiv GTG 3010, constituită de rudele victimelor incendiului din club, a reuşit să obţină toate avizele şi autorizaţiile necesare de la instituţiile abilitate pentru ridicarea unui monument în memoria celor care au murit acolo. Mai mult, Consiliul Local al sectorului 4 a alocat 220.000 lei pentru realizarea acestuia.

”Este un monument pe care dorim să-l construim pentru toate victimele. Am încercat să îl amenajăm din fonduri proprii, dar nu am reuşit în totalitate, aşa că am primit o sponsorizare de la primărie. Monumentul va fi amplasat doar provizoriu în parcul din Piaţa Bucur, fundaţia exactă urmând să fie făcută în primăvara viitoare chiar în mijlocul parcului din faţa clubului”, a declarat Eugen Iancu, preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, citat de romaniatv.net.

Conform sursei citate, soclul pe care va fi amplasat monumentul va ajunge vineri, după ce vor fi gravate numele tuturor celor 64 de victime.

Click! spune

  • Incendiul din clubul Colectiv din Bucureşti a avut loc în noaptea de vineri 30 octombrie 2015, în incinta unui club situat în Sectorul 4 din Bucureşti într-o fostă hală a fabricii Pionierul. Incendiul s-a declanşat în timpul unui concert gratuit al trupei Goodbye to Gravity, cu ocazia lansării unui nou album, numit „Mantras of War”.
  • În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat un număr de 64 de persoane. În afară de cele 26 de persoane decedate în incinta clubului şi de una care a murit în drum spre spital, în faza iniţială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În săptămânile de după incendiu au decedat alte 33 de persoane.
  • A fost cel mai grav incendiu din România dintr-un club de noapte şi cel mai grav accident din ţară de după anul 1989, depăşind după numărul de decese accidentul aviatic de la Baloteşti din 1995 în care au murit 60 de persoane.
Loading...