Monica Pop a învins cancerul! Cine a fost sprijinul ei

Ultima actualizare:

    Monica Pop a aflat că suferă de cancer la colon în urma unor dureri acute de stomacFoto: Facebook
Monica Pop a aflat că suferă de cancer la colon în urma unor dureri acute de stomacFoto: Facebook

După patru ani în care a urmat tratamente chinuitoare şi a trecut prin intervenţii chirurgicale complicate, Monica Pop se poate declara învingătoare în lupta cu cancerul. Celebrul oftalmolog a povestit prin ce încercări i-a fost dat să treacă în tot acest timp şi cum s-a încurajat în fiecare zi ca să poată depăşi situaţia critică în care se afla.

Invitată la emisiunea "Teo Show", Monica Pop a vorbit sincer despre perioada în care a fost bolnavă. Medicul a fost diagnosticat cu cancer de colon şi deşi a primit indicaţii precise să se odihnească şi să stea acasă, imediat după operaţie, ea a preferat să se întoarcă la lucru. 

"Şi când nu îmi era foarte bine, eu spuneam că sunt foarte bine. Pentru că mi-am creat un mod de gândire, de viaţă, aşa am învins. Nu am stat acasă nicio zi. A două zi după externare, după intervenţiile chirurgicale, m-am dus la serviciu. Am condus eu, aşa cum am putut. Colegul care m-a operat mi-a zis să stau acasă două luni! Am zis: bine, bine, stai tu, dacă vrei! A două zi m-am dus la lucru! Sfătuiesc pe toată lumea să facă aşa cum am făcut eu, dacă se poate fizic. Decât să stai acasă şi să te gândeşti… Nu e bine! Eu nu am stat în concediu, nici nu vreau să aud de aşa ceva. Oamenii au înţeles că se poate trăi şi altfel. Nu stai acasă şi aştepţi să mori", a spus Monica Pop.


    Medicul a mers imediat la serviciu foto: captură video
Medicul a mers imediat la serviciu foto: captură video

Celebrul oftalmolog a subliniat din nou că boala se care suferă  milioane de oameni poate fi învinsă. "Cancerul nu e o boală incurabilă, nu e adevărat. Rată de mortalitate a scăzut. Oamenii au văzut că se poate trăi. Am stat în spital cel mai mult două săptămâni, cel mai puţin nouă zile, cam aşa. În rest, cât nu am fost internată, eu m-am dus la lucru. Făceam tratamentul în paralel. Plecăm de la spital, mă duceam la tratament. Nu e bine să te laşi copleşit de idee!Eu am vrut să se ştie, sunt mulţi oameni care ascund. De ce să ascunzi? E o patologie, eşti în spital, asta este. În secolul XXI deja nu mai e o boală de speriat. Am văzut pacienţi cu metastaze multiple vindecaţi! Nu trebuie să ai bani că să te vindeci! Tratamentul nu costă, plăteşti doar regimul hotelier în clinicile private care au contracte cu Casă de Sănătate", a completat ea.

În tot acest timp în care a dus o bătălie crâncenă, Monica Pop a mărtuirisit că a avut alături de ea persoane dragi, care au susţinut-o moral. "Fiica mea m-a susţinut foarte mult, este foarte matură. A fost aliatul meu de nădejde. Am urmărit-o ce spune când a aflat...I-au curs două lacrimi şi le-a şters repede şi asta a fost tot. Asta cât a fost cu mine, altfel nu ştiu ce a făcut! Când afli o astfel de veste, eşti dezarmat. Trebuie să te gândeşti: ai de ales? Nu ai de ales! Asta e! Faci tratament şi gata! ”, a mai spus oftalmologul.

Drama Monicăi Pop a început în urmă cu patru ani, când medicul a acuzat dureri de stomac. A urmat o peritonită care a condus către depistarea unor probleme mult mai grave. Împinsă de la spate de prietena ei, actrița Carmen Tănase, Monica Pop a continuat investigațiile. Abia după o lună s-a descoperit o stenoză digestivă și de aici reala problemă pentru care medicul a urmat tratament cu citostatice. 

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net