Monica Anisie: părinții scapă de declarația pe propria răspundere la deschiderea școlilor

Ultima actualizare:

    Monica Anisie, ministrul Educațieifoto: gov.ro
Monica Anisie, ministrul Educațieifoto: gov.ro

Părinții nu vor mai fi nevoiți să semneze o declarație pe propria răspundere când își vor aduce copiii la școală, la 14 septembrie. Cel puțin așa susține ministrul Educației, Monica Anisie. Normele pentru începerea şcolii vor fi publicate în cursul zilei de marţi.

Monica Anisie susține că declaraţia pe propria răspundere pe care ar fi trebuit să o semneze părinţii nu se va mai regăsi în documentul care va fi publicat marți.

”I-am solicitat domnului ministru Tătaru să fie eliminată acea declaraţie pe propria răspundere din partea părintelui şi acesta a fost de acord. Normele pentru începerea şcolii pe le publicăm mâine (marţi – n.r) nu vor mai cuprinde declaraţia pe propria răspundere”, a declarat, luni, Monica Anisie pentru StiriEdu.ro.

Anul şcolar 2020 – 2021 va începe în 14 septembrie, în condiţii speciale, generate de pandemie.

Monica Anisie: ”Nu putem să spunem că din start părintele este de rea credinţă”

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, în 22 august, că părinţii trebuie să fie responsabili în desfăşurarea procesului de începere a noului an şcolar pe 14 septembrie şi să declarare pe proprie răspundere dacă este sănătos copilul atunci când îl trimit la şcoală.

La rândul său, ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a afirmat, în 20 august, că în declaraţie ar trebui introdusă sintagma ”după cum cunosc”, întrucât există posibilitatea ca părintele să greşească, să nu îşi dea seama că propriul copil este bolnav.

”Nu putem să spunem că din start părintele este de rea credinţă şi aduce copilul bolnav la şcoală”, afirmat atunci Anisie.

MInistrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a susţinut că ”acel document este un lucru elementar şi de siguranţă pentru fiecare dintre noi”.

Citește și:

Nelu Tătaru: ”Se poate ajunge la 1.500 de cazuri zilnic, după deschiderea restaurantelor şi începerea şcolii”

Monica Anisie, nemulțumită de licitația pentru tablete

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, i-a cerut premierului Ludovic Orban demiterea șefei Oficiului Naţional de Achiziţii Centralizate, Cornelia Nagy, din cauza rezultatului „catastrofal” al stadiului licitaţiei privind achiziţia de tablete pentru elevi, relatează Agerpres.

„Ministerul a început demersurile pentru achiziţionarea celor 250.000 de dispozitive electronice încă din data de 7 mai, când a fost alocată prin Hotărâre de Guvern suma de 150 de milioane de lei. Toate instituţiile implicate, inclusiv Oficiul Naţional al Achiziţiilor Centralizate, şi-au luat angajamentul să încheie, în termenii agreaţi, toate procedurile, astfel încât dispozitivele să fie, în prima zi de şcoală, la dispoziţia elevilor. Deşi au beneficiat de tot sprijinul MEC în toată această perioadă, oficialii ONAC au refuzat să fie cooperanţi şi proactivi în identificarea de soluţii rapide, dovadă fiind rezultatul catastrofal al acestui întreg proces.

Mai grav, ONAC nu a informat în timp util MEC cu privire la stadiul licitaţiei, deşi au existat nenumărate solicitări zilnice privind acest subiect”, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

„Cei care vor avea de suferit de pe urma incompetenţei oficialilor ONAC sunt elevii, profesorii şi părinţii. Din aceste considerente, solicit premierului României, domnul Ludovic Orban, demiterea preşedintelui ONAC, Cornelia Nagy, şi doresc reluarea, în regim de maximă urgenţă, a procedurilor de licitaţie”, a mai spus Anisie.

Citește și:

Cine sunt elevii care vor primi tablete cu internet în cadrul programului „Școala de acasă”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net