Monica Anisie, Ministrul Educaţiei: «Nu ne mai putem întoarce la sălile pline, cu peste 30 de elevi la clasă»

Ultima actualizare:

    Monica Anisie, ministrul EducațieiFoto Arhivă Click!
Monica Anisie, ministrul EducațieiFoto Arhivă Click!

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a vorbit în cadrul unui interviu televizat despre pregătirile pentru examenele de Evaluare Naţională şi de Bacalureat şi a subliniat că scenariul ca, din toamnă, clasele de elevi să mai aibă peste 30 de elevi este unul imposibil. În plus ea a menţionat că este posibil ca o parte dintre activităţi să fie desfăşuare, în continuare, în mediul online.

Ministrul Monica Anisie a vorbit, miercuri seară, în cadrul unui interviu televizat, despre pregătirile pentru examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat şi a precizat că se discută cu specialiştii Institutului de Sănătate Publică pentru a putea răspunde la toate întrebările părinţilor şi elevilor. 

Monica Anisie a subliniat că dacă un elev sau un profesor depăşeşte temperatura de 37,3 grade este recomandabil ca acesta sa nu intre în şcoala/liceu. 

Întrebată dacă va avea a doua şansă de a susţine examenul un copil care nu poate intra din cauză că are temperatura mai mare, Anisie a răspuns: ”Da, există această a doua şansă. Noi la MEC (...) ne-am gândit că ar putea exista o sală de clasă pentru acei elevi care doresc totuşi să intre şi să fie izolaţi de toti ceilalţi, să susţină probele sau, pur şi simplu, pot sa proba mai târziu, cu subiectul de rezervă cum s-a mai întâmplat şi în anii trecuţi”.

Nu vor mai exista clase cu mai mult de 30 de elevi 

Cât despre revenirea la numărul de peste 30 de elevi per clasă, Monica Anisie este rezervată privind această posibilitate. ”La acest moment, scenariul acesta nu îl văd posibil, nu ne mai putem întoarce la sălile de clasă pline cu peste 30 de elevi la clasă. Trebuie să luăm măsuri de la toamnă, în aşa fel încât să reducem numărul de copii la clasă”.

Mai mult decât atât, ea a precizat că ia în calcul posibilitatea ca o parte dintre activitățile didactice să continue să fie desfășurate în continuare în mediul online.

Unele activități didactice ar putea continua în mediul online la toamnă 

”MEC se pregăteşte şi pentru un astfel de scenariu. Guvernul a alocat 150 de milioane de lei pentru a cumpăra tablete pentru copiii din mediile dezavantajate şi tot MEC pregăteşte Ghiduri metodologice pentru profesori şi cursuri de formare pentru a se familiariza cu acest tip de predare”, a mai afirmat ministrul Educaţiei.

Citeşte şi 

Monica Anisie, ministrul Educației: „Nu se îngheață anul școlar!”

Moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei Monica Anisie a fost adoptată

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net