Peste 130.000 de oameni s-au adunat la mitingul PSD din Piața Victoriei

Ultima actualizare:

    Români din toată țara au venit la mitingul PSD din Piața VictorieiFoto: Inquam Photos
Români din toată țara au venit la mitingul PSD din Piața VictorieiFoto: Inquam Photos

Peste 200.000 de oameni sunt aşteptaţi sâmbătă la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, care se va desfăşura sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”, iar filialele partidului au primit instrucţiuni ca participanţii - care sunt aduşi din toată ţara - să vină îmbrăcaţi în bluze albe sau în costume populare, să aibă steguleţe tricolore, să poarte în piept un autocolant cu logo-ul partidului şi să aibă la ei lanterne mici sau telefoane mobile cu blitz.

UPDATE 22:30: Mitingul PSD, la care au participat peste 130.000 de oameni, s-a încheiat după câteva ore, protestatarii din judeţe plecând spre autocarele cu care au venit.

UPDATE 22.00: Pe clădirea Guvernului a fost proiectat mesajul REZIST, notează adevărul.roUPDATE 21:35: Liviu Dragnea a vorbit manifestanţilor: "Haideţi s-o felicităm pe Simona Halep! Ne-a adus o bucurie după 40 de ani. Propaganda securistă vrea să ne facă să credem că suntem puţini. Aţi dat dovadă de curaj venind azi aici. Meritaţi aplauzele tuturor. Îi salut cu milă pe toţi trimişii în Piaţă ai statului paralel, civil sau nu, la ordin sau din curiozitate".

UPDATE 20:10: Peste 120.000 de manifestanţi sunt în București la mitingul PSD, unde urmează ca liderii partidului să susţină discursuri ce vor fi proiectate pe patru ecrane. Stația de metrou de la Piața Victoriei a fost închisă.

simeon stalpnicul png

UPDATE 19:50: Peste 100.000 de oameni sunt prezenți la Piața Victoriei pentru mitingul PSD.

De asemenea, fiecare dintre ei trebuie să aibă printat imnul. Pe lângă mitingul PSD, în Capitală se vor desfăşura alte 13 evenimente, printre care Marşul Diversităţii de pe Calea Victoriei, adunări publice pentru unirea cu Republica Moldova şi Marşul Normalităţii organizat de Noua Dreaptă. Poliţia Română a anunţat că va survola Capitala cu un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, iar Ministerul Afacerilor Interne a dat asigurări că este pregătit să gestioneze toate evenimentele.

PSD a anunţat şi printr-un eveniment organizat pe Facebook mitingul de la ora 20.00 din Piaţa Victoriei, sub sloganul ”Vrem prosperitate, NU Securitate!”. Fotografia folosită pentru ilustrarea evenimentului este de la protestele de anul trecut de la Palatul Cotroceni. În anunţ, PSD vorbeşte despre ”un stat capturat”.

"Într-un stat capturat, votul tău este egal cu zero, pentru că - indiferent de alegerea ta - ei rămân mereu la putere. Ei spun că tu nu ştii să alegi şi, de aceea, ei trebuie să conducă în locul tău. Între timp, au grijă să-ţi închidă gura şi te pun să munceşti «pe doi lei». Folosesc statul împotriva ta. Pentru ei, România e o adunătură de proşti, care trebuie să tacă şi să rabde. Nu este nevoie de protocoale secrete pentru o democraţie funcţională. Vrem libertate pentru România!”, scrie PSD pe pagina evenimentului.

Oficialii PSD Argeş au pleacat spre Bucureşti cu „doar“ 3.000 de susţinători. „Atâţia bani, atâta peşte!“ 

"Atenţie, vreau să vă spun că Oltul vine cu 10.000 de oameni. La Argeş, 3.000 de oameni. Ştiţi cum e: «Atâţia bani, atâta peşte»", a spus Ion Dumitru (PSD), preşedintele asociaţiei Comunelor din Argeş. Ediliul din comuna argeşeană Albota va merge la mitingul de la Bucureşti cu 50 de oameni din comună, cărora le-a pus la dispoziţie un autocar. Potrivit lui Dumitru, transportul va fi suportat din cotizaţiile de partid.

VIDEO „Deşteaptă-te, române!“, cântat în autocar de simpatizanţii PSD plecaţi din Satu Mare spre mitingul din Bucureşti

Preşedintele PSD Satu Mare, Aurelia Fedorca, a postat pe contul de Facebook un film în care simpatizanţii PSD apar cântând imnul naţional într-unul dintre autocarele plecate spre Capitală. „Mergem spre Capitală pentru o Justiţie corectă şi independentă, pentru protejarea unor drepturi fundamentale, pentru o Românie demnă şi prosperă! Ne dorim ca acest miting să fie un semnal că puterea se câştigă în mod democratic, că guvernul se formează de cei care au câştigat alegerile, că institituţiile trebuie să-şi facă datoria conform atribuţiilor, iar cei care pot să sancţioneze clasa politică sunt cetăţenii acestei ţări”, a mai scris lidera PSD pe Facebook.

La Craiova: „Trăiască partidul!” / „Eeee!”

Plecarea oltenilor la mitingul PSD a fost cu ceva bucluc. Rugați să scandeze împotriva președintelui Iohannis înainte de a se îmbarca în marea călătorie, susținătorii PSD au cam dat din umeri. Apoi, a venit următoarea provocare: „ce strigați?” Oamenii nu au știut, semn că instrucțiunile care se vor împărți în Piața Victoriei sunt foarte importante. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
plaja cipru jpg
image
image
image
image
image
image
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
micul dejun jpeg
WhatsApp Image 2024 04 16 at 14 46 35 (1) jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net