Mircea cel Bătrân, varianta din inox: «E din seria Transformers»

Ultima actualizare:

    Sculptorul Petrişor Stoenescu, alături de opera saFoto: Facebook / Sub zodia Luceafarului
Sculptorul Petrişor Stoenescu, alături de opera saFoto: Facebook / Sub zodia Luceafarului

Statuie mai puţin obişnuită! Voievodul Mircea cel Bătrân, de la a cărui moarte s-au împlinit 600 de ani, a fost omagiat la sfârşitul săptămânii trecute. O statuie din inox a faimosului domnitor al Ţării Româneşti a fost expusă în Parcul Alei din Giurgiu şi a suscitat o mulţime de comentarii.

Autorul lucrării, sculptorul Petrişor Stoenescu, este laureat al Premiului Cultural cu diplomă şi medalie “Sub Zodia Luceafărului”, decernat de Cenaclul Literar „Luceafărul”, scrie adevarul.ro.

Pe reţelele sociale nu au întârziat să apară şi primele comentarii. „Parcă ar fi un robot... Ce bine! Puteam să jur că e Don Quijote!... E din seria Transformers! La noapte, statuia se mută... la fier vechi”, au exclamat, pe reţele sociale, mai mulţi internauţi. Alţii au găsit asemănări cu personaje din “Războiul stelelor”, seria de filme SF: “C3PO” sau “Darth Vader”. Iar un şugubăţ şi-a amintit de poveştile copilăriei: “E Omul de Tinichea din «Vrăjitorul din Oz»”.

Au fost însă şi voci care au apărat statuia de comentariile maliţioase: “Până la urmă, arta e subiectivă”. Parcul  Alei a fost construit în anul 1833 şi este printre primele grădini publice din Muntenia. Încărcat de istorie, păstrează şi acum elemente din vechea structură şi continuă să fie refugiul tinerilor îndrăgostiţi şi, deopotrivă, al pensionarilor care vin să se relaxeze.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net