Ministrul Răzvan Cuc, cu mâna în ghips pe șantier

ministrul-transporturilor-razvan-cucu-pe-santiere-cu-mana-in-ghips.jpg

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a verificat șantierele cu mâna în ghips
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a verificat șantierele cu mâna în ghips
Fotografii: Ministerul Transporturilor

Mâna ruptă nu a fost un impediment pentru ministrul Transporturilor să meargă pe șantierele patriei. Răzvan Cuc a fost astăzi, 18 iulie, să verfice în ce stadiu se află lucrările din județul Neamț.

În urmă cu două zile, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost victima unui accident rutier, în București. Mașina în care se afla s-a izbit puternic de o alta, care circula regulamentar.

Șoferul său a tăiat linia continuă, nu s-a asigurat, astfel că demnitarul, aflat pe scaunul din dreapta a ajuns la Spitalul Floreasca. De cum a ieșit pe poarta unității medicale, Cuc a promis că  va continua controalele pe șantiere. Ceea ce s-a întâmplat.

Răzvan Cuc a fost pe DN5

Astăzi, a fost pe șantierul de pe DN 15, Poiana Largului-Bicaz, unde, în prezent, sunt executate lucrări de refacere a corpului drumului în zona afectată, înlocuirea zidului de sprijin, refacerea șanțurilor de scurgere și montarea de parapet metalic.

Barajul Bicaz a beneficiat zilele trecute de lucrări de reparații asfaltice pe suprafețe întinse, executate în regie, de Secția de Drumuri Naționale Piatra Neamț.

Răzvan Cuc i-a speriat pe constructori cu rezilierea

”La începutul mandatului, în județul Neamț, am spus că se vor asfalta 150 km. Până în prezent s-au asfaltat 80 km, urmând ca încă 70 km să se facă între Moțca și Castelul de Apă și între Târgu Neamț și localitățile învecinate. Aici am fost în luna martie și încă nu se întâmplase nimic. Acum vedeți că lucrurile au luat o altă turnură. Investițiile vor continua. Un alt lucru foarte important: vorbeam de lansarea proiectului de Drum Expres Bacău- Neamț. Iată că am ajuns la final cu această procedură: s-au depus patru oferte. L-am rugat pe domnul director general al CNAIR să întrunească, de urgență, Comisia și să evalueze acest proiect, astfel încât până la sfârșitul lunii august să avem semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate. Ca și țintă ne-am propus ca la sfârșitul lunii iunie 2020 să lansăm proiectarea și execuția. Deși perioada de elaborare a studiului de fezabilitate este de 14 luni, voi discuta cu firma, care va fi desemnată câștigătoare să comprimăm acest termen”, a declarat ministrul Transporturilor.

razvan-cuc.jpg

Răzvan Cuc a tot gesticulat cu dreapta, în timp ce-și proteja mâna ruptă
Răzvan Cuc a tot gesticulat cu dreapta, în timp ce-și proteja mâna ruptă

Acesta a spus că acest drum, construit după cel de-al doilea Război Mondial, este tranzitat de mulți turiști și nu s-a intrevenit la el de foarte mult timp.

Răzvan Cuc:”Să facem treaba până la capăt”

”L-am rugat pe domnul Laicu (directorul DRDP Iași), dacă tot ne apucăm de o treabă, să o facem până la capăt.  Să nu mai facem doar fragmente. Să identifice toate punctele nevralgice astfel încât să putem aloca sumele necesare și să închidem absolut toate problemele pe acest drum, ca să îl finalizăm și să poată fi dat în circulație așa cum trebuie, fără calamități, fără alunecări de teren și fără problemele care au persistat în trecut. Tot atunci am vorbit și despre două poduri și marcajele rutiere. Sunt mulți turiști în zonă și practic, marcajele sunt un element de siguranță important pe drumul național. Haideți să ne apucăm și de poduri. Aveți bani alocați. Haideți și să finalizăm ceea ce ați promis că se va face în județul Neamț. Voi veni să monitorizez, să văd că lucrurile se întâmplă așa cum am promis și continuați în același ritm alert cu partea de întreținere. Am fost acum pe câteva poduri și am văzut că trebuie lucrat. Lucrați și la parapeți”, le-a spus ministrul constructorilor.

Acesta a ținut să-i atenționeze pe toți cei care au contracte de infrastructură gestionate de minister că-i va vizita în perioada următoare, pentru a se asigura că lucrările se vor finaliza în termenele asumate.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1