Ministrul Mediului, după explozia de la Petromidia: "Situația este gravă". Norul de fum se deplasează spre mare

Ultima actualizare:

    Explozie şi incendiu violent la Rafinăria Petromidia
Explozie şi incendiu violent la Rafinăria Petromidia

O explozie urmată de un incendiu violent a izbucnit vineri, la Rafinăria Petromidia din Năvodari, focul şi fumul puternic putând fi văzute de la mare distanţă. Trei persoane sunt rănite. "Situaţia este gravă", spune ministrul Mediului, Tanczos Barna.

La fața locului au fost trimise suplimentar echipaje de intervenție. Astfel, de la ISU Călărași - 2 autospeciale de stingere, de la ISU Ialomița - 2 autospeciale de stingere, de la ISU Tulcea - 2 autospeciale de stingere, iar de la ISU Brăila - 2 autospeciale de stingere și autocamion cu 2.000 litri substanță de stingere.

Tanczos Barna: "Impactul asupra mediului poate fi major"

”Situaţia este gravă. Controlul a fost preluat de ISU, se concentrează toată lumea pe stingerea incendiului. Acesul este restricţionat, limtat, nici comisarii Gărzii de Mediu nu au acces în zonă, există în continuare pericol de explozie”, a declarat Tanczos Barna. ”Impactul asupra mediului poate fi major. Din primele evaluări ale Agenției Naționale a Mediului, norul de fum se deplasează spre mare. Avem la fața locului un laborator mobil care analizează situația”, a declarat ministrul Mediului, citat de Hotnews.ro. Ministrul de Interne Lucian Bode și șeful DSU Raed Arafat merg la fața locului.

Știre în curs de actualizare

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net